Талановиті «СВОЇ»: на Волині презентували творчий проект

0
8
Талановиті «СВОЇ»: на Волині  презентували творчий проект
Завершився цикл презентацій творчого проекту СВОЇ за підтримки Благодійного фонду Сергія Мартиняка у 5-ти районах Волинської області.

В атмосфері Андріївських вечорниць демонстрували власні таланти аматорські колективи, творчі гуртки і талановиті люди. Гостей частували традиційними українськими стравами та смачними напоями.

Під час презентації проекту жителі п’яти районів змогли побачити «живу» історію Волині: показ колекції автентичного українського одягу, який зроблений за технологією кінця 19-го –початку 20-го століття.

Автор колекції – засновник громадської організації «Центр дослідження і відродження Волині» Володимир Дзьобак.

Нагадаємо, що «СВОЇ» – унікальна можливість повірити в себе та побачити талант у своїй душі.

Керівник проекту «СВОЇ» Оксана Ігас зазначила, що головна мета проекту – популяризація української культури та пошук талановитих людей.

«Ми раді презентувати багатожанровий творчий проект «СВОЇ», який охоплює не лише конкурс талантів, а й декоративно-прикладне мистецтво та конкурс бізнес-ідей. Проект розділений на три частини: «Своїм серцем», «Своїми руками» та «Своїм розумом». Арсен Мірзоян та Тоня Матвієнко стали не лише медійними обличчями проекту, а й тими людьми, які надихатимуть на те, щоб талановиті волиняни не боялись заявити про свій талант. Приємно, що є люди, які підтримують ініціативи: ми вдячні благодійному фонду Сергія Мартиняка», – розповіла організатор.

Це справді свято: одягнути автентичні вишиті сорочки, поспілкуватись із односельчанами, поспівати та подарувати іншим святковий настрій.

Голова Торчинської селищної об’єднаної територіальної громади Юрій Кревський зауважив, що у кожному селі є аматорські колективи та фольклорні гурти:

«Наші люди надзвичайно веселі та цікаві, навіть маємо власне село Веселе».

«Враження від фестивалю позитивні, хороші», – ділиться директор будинку культури села Шепель Оксана Козловська.

Творчий проект «СВОЇ» — можливість для кожного таланту.

«Колоритний фестиваль, що відроджує українські традиції і шукає людей, які не байдужі до творчості українського народу», – житель села Буяни Юрій Карпінський про атмосферу дійства та презентацію творчого проекту «СВОЇ».

«Можливість представити наші таланти і отримати позитивні емоції, бо творчість завжди додає лише позитивні емоції», – Ольга Ворошик, директор Торчинської ЗОШ з радістю розповіла про магію Андріївських вечорниць.

«Неймовірні емоції! Сподобалося все: і майстер-клас творчої студії «Чарівне янголятко», і ляльки-мотанки моєї бабусі», – поділилася Юлія Куляша.

До слова, Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян відвідували місцеві школи і спілкувалися зі школярами про життєвий шлях, секрети творчості та поради для майбутніх учасників проекту «СВОЇ». В очах дітей можна було побачити безмежну радість, адже обійняти своїх кумирів і запитати у них про все, що захочеш – найбільша нагорода.

«Ми дійсно свої і повинні стати своїми по всій Україні, щоб будувати нашу країну»: у Турійському районі радо зустріли новий проект.

Мешканці 5-ти районів мали можливість заповнити анкету, вказавши свою творчу мрію. Наприкінці зустрічей Тоня Матвієнко і Арсен Мірзоян виконували композиції під гучні оплески та нагороджували переможців розіграшу цінними подарунками.

Жителька селища міського типу Турійськ Валентина Підгайна зазначила, що емоції неможливо описати словами:

«Це піднесення, прагнення до того, щоб щось робити, з кимось спілкуватись, до когось їхати і когось запрошувати до себе».

Керівник студії соломоплетіння «Поліське золото» Валентина Якимович зауважила, що цей день став неповторним для Турійського району:

«Працювати потрібно було дуже напружено, але сьогодні зранку я така щаслива, я така бадьора!» – підсумувала майстриня.

«Я познайомилася з цікавим проектом. Це ж чудово, що в проекті братимуть участь, які ніколи не були на сцені, але які мають талант та мрію!», – повідомила Людмила Мартинюк.

Зауважимо, що в Локачах Арсен Мірзоян пізнавав тонкощі гончарства. Координатор творчого проекту «СВОЇ» у Локачинському районі Оксана Нерода та відомий казкар Корній Демидюк завітали до діток, які перебувають на лікуванні у дитячому відділенні районної лікарні зі смачними подарунками та автографами від Арсена Мірзояна та Тоні Матвієнко.

Які ж вечорниці на Андрія без калити? Локачинці теж долучилися до головного обряду цього свята – кусання калити:

«Ми готувалися і не очікували, що у нас все так вийде! Бажаю усім взяти участь у такому цікавому проекті і отримати від цього задоволення», – поділилася директор Локачинської централізованої системи Людмила Мариняк.

«Проект перспективний. Буду щиро радий, якщо хтось із нашого регіону потрапить у фінал творчого проекту «СВОЇ», – розповів директор школи села Старий Загорів Микола Костючко.

І організатори, і учасники презентації творчого проекту «СВОЇ» щиро ділилися теплом та радісним настроєм.

Зауважимо, що кожен із проектів багатожанровий: претендентів на перемогу не обмежують у виборі одного напрямку. Особливістю також є те, що переможців обиратимуть і професіонали, і жителі об’єднаних територіальних громад.

Каріна Безушко разом з подругами смакували традиційними стравами та розповіли про свої враження:

«Нам усе дуже сподобалося, а головне, що тут багато вареників. Бажаємо, щоб вся Україна пишалася учасниками».

Керівник аматорського театру районного дому «Просвіта» Наталія Марценюк дефілювала на автентичному показі вишитого одягу.

«Це хвилюючий момент, адже не кожного дня ти одягаєш костюм, який носили твої предки», – зазначила учасниця показу.

«У мене сльози радості та душевне піднесення, бо це наша українська пісня, наш український костюм і наша душа», – Валентина Добровольська, керівник народного аматорського колективу «Писанка» районного дому «Просвіта» про креативну презентацію проекту.

Мешканці 5-ти районів мали можливість заповнити анкету, вказавши свою творчу мрію. Наприкінці зустрічі Тоня Матвієнко і Арсен Мірзоян виконали композиції під гучні оплески та нагородили переможців розіграшу цінними подарунками.

«Це ноу-хау для нас, у нас ще такого не було. Думаю, що все у нас буде добре: всі ми будемо друзями, всі ми будемо своїми, однією великою родиною», – Світлана Павлючик, керівник народного ансамблю «Колорит» районного дому «Просвіта» про майбутнє проекту.

Організатори запрошують усіх сміливих, талановитих, креативних та цілеспрямованих людей долучатись до великої родини «СВОЇ», де об’єднають тих, хто ще не заявив про себе, а також тих, хто надихатиме людей на нові звершення.

Заступник голови райдержадміністрації Андрій Розтока зауважує, що «своїх» варто побачити, бо масштаби проекту вражають.

«Ми готувалися і хвилювалися! Ми мали змогу презентувати всю Горохівщину. Як бачимо, все нам вдалося. А наші артисти – це супер. Мої моделі хвилювалися, а ми їх не впізнали навіть!» – із захопленням розповідає Валентина Залевська, міський голова села Берестечко.

На завершення проекту відбудеться гала-концерт, де презентуватимуть мюзикл «Свої» та виставку кращих робіт.

Детальнішу інформацію можна знайти на сайті www.свої.сom .













Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні