--> На Волині подорожчав алкоголь | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині подорожчав алкоголь

0
-1
На Волині подорожчав алкоголь
В Україні зросла вартість алкоголю на 9%.

Про це на у "Фейсбуці" пише генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Головними причинами зростання вартості алкоголю цього року є збільшення собівартості продукції та мінімальної роздрібної ціни, яку встановлює держава. Але ціни зростають на алкогольну продукцію значно менше, ніж на більшість продуктів та товарів через потужну конкуренцію, як виробників між собою, так і легальних виробників із тіньовим сектором. Кожне підняття акцизу та мінімальної роздрібної ціни лише збільшує ринок контрафакту.

Якщо взяти всі види алкоголю, які моніторяться Держстатом, то їх сумарна вартість на початок листопада 2018 року становила 166,6грн, тоді як на початок року їх вартість була 153,3грн. Тобто зростання відбулось на 13,3грн. Перелік спиртного, вартість якого відслідковується державою, становить пляшка столового вітчизняного вина 0,75л, пляшка вітчизняного пива 0,5л і пляшка горілки 0,5л. Загальний об’єм “вітчизняного бару” становить 1,75л.

За даними офіційної статистики, усі види алкогольних напоїв подорожчали за 10 місяців поточного року від 6% до 10%. Так, зокрема, горілка і пиво подорожчали на 10%, а вітчизняні вина – на 6%. За цей проміжок часу горілка додала 8,5грн, вітчизняні вина – 3,5грн, пиво – 1,3грн. На початок листопада пляшка 0,5л горілки коштує 89,7грн, пляшка 0,75л вина – 61,9грн, а пляшка пива 0,5л – 15грн.

Нагадаємо, що на початок липня поточного року умовний алкогольний кошик коштував 156,8грн. Тоді пляшка 0,5л пива коштувала в середньому 14,5грн, 0,75л пляшка вина – 60,4грн, пів-літра горілки – 81,9грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні