--> Насичені вихідні: у Луцьку стартував фестиваль «Фронтера». ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Насичені вихідні: у Луцьку стартував фестиваль «Фронтера». ФОТО

0
-2
Насичені вихідні: у Луцьку стартував фестиваль «Фронтера». ФОТО
У суботу, 17 листопада, у Луцьку відбулося урочисте відкриття літературної події – І Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера».

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Захід відвідали радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур, громадські діячі, відомі письменники та поети.

Директор фестивалю, керівник Мистецького об’єднання «СтендаЛь» Ельвіра Яцута виразила вдячність усім, хто долучився до фестивалю:

«Багато хто у мене запитує: що ж таке «Фронтера»? Насправді, це термін, який означає прикордонну територію. Територію, яка живе за власними правилами, всотує в себе різні народи, їхні емоції, історію, культуру, літературу та вірування. Вона – одна, і спільна для всіх», – підсумувала Яцута.

Директор департаменту культури Тетяна Гнатів переконана, що фестиваль «Фронтера» матиме велике майбутнє:

«Це наша мета, і у нас є все для того, аби фестиваль був успішним», — розповіла вона.

Фестиваль відбуватиметься у Луцьку протягом 16-18 листопада. Цьогорічною тематикою є: «1918-2018 – століття роздумів». Розкриттю цього задуму сприятиме курс лекцій про те, як розвивалася література Польщі, Латвії, Білорусі та України протягом останнього століття.









Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні