Бесіди про літературу за келихом вина: у Луцьку стартував фестиваль «Фронтера». ФОТО

0
2
Бесіди про літературу за келихом вина: у Луцьку стартував фестиваль «Фронтера». ФОТО
У Луцьку розпочався II Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». Дійство триватиме 4 – 6 жовтня.

Українські, польські, білоруські автори протягом трьох днів розмовлятимуть з лучанами про літературу, презентуватимуть свої книги, відбуватимуться перформанси та читання віршів з особливою атмосферою за келихом вина. Відбуватимуться дискусії, презентації, майстер-класи для дітей і дорослих. Загалом на лучан чекає 21 подія на основній сцені та 42 заходи для дітей і підлітків.

Фестиваль у п’ятницю, 3 жовтня, розпочав ведучий Павло Коробчук, який звернувся до публіки авторським віршем.

«Кожного разу, коли відкриваєш фестиваль, думаєш: що б такого важливого сказати, якими мають бути вступні слова, аби передати саме те, що відчуваєш. І сьогодні я теж пов’язувала фрази з фразами, складала наперед речення і зрозуміла: якщо в Луцьку до кав’ярні стільки людей прийшли слухати літератури, значить, наша команда рухається в потрібному напрямку. Дякую за те, що вас тут так багато», – звернулась до публіки директорка фестивалю Елла Яцута.

Вітаючи гостей вона зауважила, що Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» – це не лише три дні поезії, прози, музики, розмов, дискусій, а також заходи, презентації, організовані протягом цілого року.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, який завітав на відкриття фесту, у вітальному слові акцентував, що літературний фестиваль такого масштабу знаний не лише в Україні, а й за кордоном.

«Радий вітати лучан і гостей нашого міста, дуже приємно, що фестиваль «Фронтера» уже вдруге в нашому місті, дякую нашим поетам, письменникам, які завітають до нас і підтримають. Вони розуміють, що роблять великий внесок в культурний розвиток міста», — мовив громадський діяч, один з організаторів літературного дійства Роман Бондарук.

«Для чого це таким людям, як я? Мені дуже цікаво і приємно зробити цей культурний внесок в розвиток нашого міста, ну і, зрозуміло, для пропаганди літератури, книги, поезії для нашої молоді. Тут присутні два моїх сини. Надіюсь, що для них це також буде поштовхом, щоби більше читати. На жаль, сьогодні немає сонця, але сонце замінять наші письменники», – зауважив Роман Бондарук.

Організували фестиваль – ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль», Луцька міська рада, громадський діяч Роман Бондарук за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Впродовж трьох днів у Луцьку читатимуть, дискутуватимуть і презентуватимуть свої книги Сергій Жадан, Андрій Любка, Макс Кідрук, Катерина Калитко, Юрій Іздрик, Олександр Бойченко, Ірина Цілик, Артем Чех, Олеся Яремчук, Остап Сливинський), письменники Білорусі (Андрей Хаданович) та Польщі (Мачей Роберт, Конрад Янчура).


Владислав ВОЛОСОВЕЦЬ
Фото автора



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні