--> ТОП-7 причин пити воду з лимоном | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ТОП-7 причин пити воду з лимоном

0
-7
ТОП-7 причин пити воду з лимоном
Склянку води з лимонним соком вранці, здається, затьмарює звичку пити чай з цим цитрусом.

Добре чи погано підходить лише деяким або всім?

Хтось починає свій день з лимонної води, щоб схуднути, хтось вірить, що кислий напій допомагає виводити токсини. Які ж властивості води з лимоном науково підтверджені?

1. Вода з лимоном стимулює травлення
Саме тому першим, що ви використаєте вранці, повинна бути не кава, а лимонна вода. Така комбінація «будить» печінку, стверджує відомий американський дієтолог Франк Ліпман. Вся справа в тому, що наша «внутрішня лабораторія» сприймає лимонний сік як викид травних соків. І відповідає на це виділенням жовчі. М’ята і інші ароматизатори ще більше «підганяють» процес.

2. Вода з лимонним соком заповнює брак електролітів
Електроліти – речовини, що допомагають передавати електричні імпульси, без яких скорочення м’язів будуть утруднені. Простіше кажучи, це солі. Ми втрачаємо їх при фізичних навантаженнях, особливо натрій і калій. Але це слово у свідомості далеких від медицини людей пов’язано з «поганою репутацією». Адже «харчова сіль – біла отрута», відкладення солей нібито треба виводити з суглобів. Тому існує міф: чим менше солей, тим краще. Але порушення водно-сольового балансу може закінчиться збоєм в роботі серця і проблемами з нервовою системою, аж до судом.

Якщо натрій ми все ж успішно, з перехлестом, компенсуємо солоною їжею, то калій постійно необхідний. Без нього починається аритмія, слабшають і болять м’язи, долає дратівливість. Лимонний сік містить кальцій, калій і магній, а це – три найбільш важливих електроліту, які допомагають тілу працювати. Здоров’я багато в чому залежить від цих солей.

3. Дає добову досу вітаміну С
Лимон середнього розміру містить близько 83 мг вітаміну С, а апельсин – близько 63,5 мг. А чашка лимонного соку містить 112 мг (чоловікові необхідно 105 мг на день, а жінки – 85 мг). Крім користі для здоров’я, це – ще й зовнішній вигляд.

Дослідження, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, показало: жінки 40-74 років, які отримували щоденно дозу вітаміну С, мали менше зморшок і менш суху шкіру, ніж однолітки, які не дбали про це.

Також вітамін С є важливим компонентом для утворення колагену, який необхідний при загоєнні і відновленні тканин. Тому особливо він важливий після хірургічних втручань або в літньому віці, коли здатності організму до регенерації ослаблені.

Чай з лимоном

4. Зміцнює імунну систему
Вітамін С, калій і кальцій стимулюють імунну систему. Як правило, вона ослаблена хронічним стресом. Якщо захисні сили організму активізувати, це підвищить стійкість до впливу стресу та інфекцій. Втім, медики не рекомендують «накидатися» на лимон, коли ви вже захворіли – він не лікує застуду або грип, тільки полегшує біль у горлі. Але регулярне вживання води з лимоном допомагає запобігти розвитку ускладнень.

5. Насичує організм антиоксидантами
Лимонний сік містить флавоноїди та інші речовини, які володіють антиоксидантними властивостями. Іншими словами, вони борються проти шкідливих продуктів обміну речовин, або вільних радикалів. Антиоксиданти можуть знизити ризик розвитку захворювань серця, діабету, інсульту і появи злоякісних пухлин. Причому останній пункт детально досліджувався. Доведено, що так звані природні сполуки лимоноїди перешкоджають росту клітин раку шкіри, легенів, ротової порожнини, молочної залози, товстої кишки та шлунка.

Лимонна вода

6. Вода з лимоном пригнічує відчуття голоду завдяки пектину
Пектин допомагає більш ефективно боротися із зайвою вагою. Лимони містять пектинові волокна, які пригнічують відчуття голоду. Дослідження довели, що люди, які вживають багато пектину з їжею, легше втрачають вагу.

7. Лимонна вода приносить користь, не навантажуючи фруктозою
Плюс води з лимоном ще і в тому, що всі переваги такого пиття не затьмарюються високим вмістом у ньому фруктози, як в інших фруктових соках. Навіть напої, які здаються нам несолодкими, містити чимало сахарози і фруктози, яка має властивість перетворюватися в жир, як показали недавні дослідження. Наприклад, в яблучному соку сахарози стільки ж, скільки і в лимонному, – 1,5%. Зате в першому фруктовому соку фруктози 5,5% і глюкози 2,4%, а в лимонному – глюкози 0,5%, фруктози 0,5%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні