Назвали 5 простих правил для профілактики застуди

0
8
Назвали 5 простих правил для профілактики застуди
Імунітет є головним захисником людини проти переважної більшості хвороб.

Зниження його активності робить організм вразливим перед будь-якими вірусами, інфекціями й грибками.

Підтримати імунітет під час зимових холодів можна природнім шляхом. Як саме, розповів ресурс про здоровий спосіб життя mindbodygreen.

1. Висипатися. Чим менше спите, тим більшим є ризик підхопити застуду. Це доведено численними дослідженнями. Недосипання ослаблює імунітет, через що організм стає більш вразливим перед вірусами й інфекціями.

2. Трохи поголодувати. Максимально обмежити важливо вживання цукру, молочки й алкоголю. Такі продукти знижують активність імунної системи. В ідеалі ж рекомендується вдатися до лікувального голодування. Тривати воно може від 13 до 36 годин. Протягом цього часу корисно пити чай із імбиру або ехінацеї. Така техніка дозволить активізувати імунітет.

3. Налагодити роботу кишечнику. У цьому допоможуть пробіотики. Вони існують у формі харчових добавок і містяться в деяких продуктах харчування, зокрема у квашеній капусті й маринованих огірках. Багаті на пробіотики також кефіри й йогурти. Однак їх лікарі не рекомендують вживати для профілактики застуд, оскільки ці продукти збільшують утворення слизу в шлунково-кишковому тракті.

4. Включити в раціон кісткові бульйони. Така страва містить речовини, здатні підсилювати імунітет. Окрім цього, запобігає зневодненню й відновлює запаси енергії в організмі. У теплому вигляді бульйон зменшує відчуття дискомфорту в горлі, а приготований із додаванням спецій ще й полегшує дихання.

5. Берегтися від стресу. Постійне нервове перенапруження послаблює імунітет. Тому в період підвищеного ризику підхопити грип чи застуду важливо завжди знаходити час для відпочинку й заняття улюбленою справою. Також лікарі рекомендують періодично медитувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні