--> Бронхіт або пневмонія: як розпізнати небезпечні захворювання | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Бронхіт або пневмонія: як розпізнати небезпечні захворювання

0
5
Бронхіт або пневмонія: як розпізнати небезпечні захворювання
Бронхіт і пневмонія — інфекції дихальних шляхів, чиї симптоми схожі.

І найчастіше можуть виникнути складності при постановці попереднього діагнозу. Однак головна різниця в тому, що пневмонія вражає альвеоли, а бронхіт — бронхіальні трубки, - повідомляє Hearth.

Найчастіше бронхіт розвивається в результаті попадання вірусів, які також провокують застуду та грип. Найбільш відомими симптомами бронхіту вважається регулярний кашель, який супроводжується прозорою мокротою, коливаннями температури тіла, відчуттям втоми.

І оскільки це захворювання розвивається в результаті дії вірусів, лікування антибіотиками немає сенсу. Ви можете позбутися від деяких симптомів за допомогою деяких медикаментів або нестероїдних протизапальних препаратів. Пару ложок меду, доданих в чай, також зменшують напади кашлю.

Пневмонія ж навпаки зазвичай викликана бактеріями (хоча віруси і гриби також можуть спровокувати пневмонію). Інфекція виходить за межі бронхів і викликає запалення у тканинах легенів. Пневмококи можуть поширюватися на один або обидва легенів.

Симптоми пневмонії в чомусь схожі на симптоми бронхіту: висока температура, втрата ваги (через зниження апетиту) та біль у грудях.

Як правило, пневмонія триває довше, ніж бронхіт. Антибіотики можуть допомогти в лікуванні бактеріальної пневмонії. Незалежно від причини захворювання, спокій і питво гарячих рідин також покращують перебіг симптомів. Більш серйозні випадки пневмонії можуть призвести до утрудненого дихання.

Існує вакцина для одного типу бактеріальної пневмонії. Рекомендовано для дітей у віці до 2 років, дорослих 65 років і старше, а також людей, які мають певні хронічні захворювання.

Більшість випадків пневмонії розвиваються самостійно, окремо від бронхіту, але деякі з них можуть бути пов'язані з бронхітом. Це, як правило, бактеріальні інфекції.

Бронхіт не вважається заразним в звичному сенсі. Простіше кажучи, людина може "заразитися" вірусом, який призведе тільки до застуди чи грипу.

Що стосується пневмонії, то ви можете бути рознощиком пневмококових бактерій і при цьому не хворіти самим; однак бактерії можна передати через обійми і поцілунки.

Якщо у вас висока температура, утруднене дихання чи кашель, який супроводжується мокротою з гноєм або кров'ю, зверніться до лікаря незалежно від того, що, на вашу думку, може бути причиною таких симптомів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні