Письменник Кідрук розповів на Бандерштаті про свій найкращий роман. ФОТО

0
2
Письменник Кідрук розповів на Бандерштаті про свій найкращий роман. ФОТО
Відомий український письменник Макс Кідрук пояснив, чому на обкладинці його нового роману «Де немає Бога» зображений літак, який розбився у горах, та чому саме цю книгу він вважає найкращою із всіх написаних ним романів.

Про це він розповів у суботу, 4 серпня, під час гутірки на «Бандерштаті».

Нагадаємо, у п’ятницю, 3 серпня, у селі Рованці Луцького району стартував вже 12-ий фестиваль українського духу «Бандерштат».

Письменник каже, коли книгу проанонсували, у його читачів виникло дуже багато запитань щодо її змісту. На обкладинці зображений літак, який розбився у горах. Тому чимало людей думають, що нова книга Кідрука – це історія про авіакатастрофу, чи сюжет до фільму про виживання.

«Ні. Це не буде ні фантастика, ні містика. Це буде цілком реалістична історія, історія не про виживання. Так, на обкладинці зображений літак, який розбився в горах. Але це єдине, що могло поєднати всі ті історії, які є у цій книзі», - пояснює український письменник.

За його словами, сюжети розказуватимуть про те, як досвід, який несуть за собою люди, обумовлює те, яким чином вони починають поводити себе під час боротьби за виживання.

«Ці історії про те, як ми діємо, коли зникає усе те, що утримує нас, що тисне на нас в соціумі. Направду там буде декілька кардинально різних історій. Одна про українку, яка мандрує з величезною сумою грошей і ігнорує свого чоловіка. Інша про пілота росіянина, який боїться літати. У нього розвинулася аерофобія після того, як його коханка загинула у катастрофі. Ще одна історія буде про першого таємного кардинала, який мандрує до країни, в якій офіційно не існує католицької церкви. Також історія про гравця національної американської футбольної ліги, чиє життя розвалилося, цілковито зламалося після одного неправильного розіграшу», - розповідає Макс Кідрук.

Він додає, що рідко задоволений творами, які написав. Однак книга «Де немає Бога», за словами Кідруга, - це найкраща із книг, які сьогодні підписані його авторством.

«Це буде одна із перших моїх історій, перечитавши яку декілька десятків разів, я не втрачаю щодо неї тієї ейфорії, яка опановувала мене, коли я писав її. Це історія про все те, що я люблю», - додав письменник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні