--> У одній із шкіл Луцька школярі навчаються з Multiboard | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У одній із шкіл Луцька школярі навчаються з Multiboard

0
9
У одній із шкіл Луцька школярі навчаються з Multiboard
Якщо зазвичай вчительське "хто до дошки?" викликало тільки хвилювання, то у Луцькій спеціалізованій школі № 1 учні туди самі просяться і "рвуться" наввипередки.

А все тому, що ось уже два місяці, як учні школи мають змогу вивчати предмети завдяки сучасній інтерактивній панелі MultiBoard.

Перша школа поки що єдина в Луцьку, в якої є у розпорядженні така дошка. Її подарував учням 6 лютого 2018 року засновник Громадянського Руху "СВІДОМІ", депутат Луцької міської ради Андрій Покровський.

ІА "Конкурент" завітав на один із уроків 3-Б класу, аби дізнатися, як же проходить навчальний процес із залученням MultiBoard, і головне, чи подобається самим дітям навчатись із допомогою сучасних технологій.




MULTIBOARD, ЯК ЗАСІБ НАВЧАННЯ, ДАЄ ЗМОГУ ДІТЯМ ПРАЦЮВАТИ НАБАГАТО ЕФЕКТИВНІШЕ

Зустрічаємо в коридорі директора школи № 1 Андрія Кицю, який під час перерви проходить повз. Він розповів, що учням стало набагато цікавіше вивчати предмети. Нова техніка допомагає вчителю зосередити увагу учнів на предметі. Різнокольорові малюнки, 3D-моделі, відео - це дітей дуже зацікавлює. Якщо поспостерігати за такими уроками, продуктивність їхня надзвичайно висока. Діти працюють усі 45 хвилин, коли на звичайному уроці півгодини - це вже висока продуктивність.

"Сьогодні XXI століття, кожного дня з'являється щось нове. MultiBoard, як засіб навчання, дає змогу дітям працювати набагато ефективніше. Робота на уроці приносить їм ще більше задоволення, вони бачать щось нове і щось таке, чого раніше не робили. Учні з великим зацікавленням слухають та поринають в усі тонкощі навчального матеріалу. Важливим є те, що такі заняття поєднують кілька видів пам'яті: візуальну, аудіальну, емоційну і тактильну. Так предмет краще засвоюється.Тобто дуже добре не лише щось почути, а й побачити. Коли в триєдине сходяться такі важливі компоненти, тоді й результат дуже хороший", - поділився враженнями директор школи.

Тим часом вчителька інформатики Наталія Корнійчук запрошує третьокласників до кабінету фізики, де розташована інтерактивна панель. Школярі залітають в клас, вмощуються за партами, дістають шкільне приладдя і чекають, коли ж розпочнеться урок.

"Я люблю, коли на уроці працюємо з MultiBoard. Дуже цікаво і пізнавально вивчати різні теми з ним", - висловила свою думку учениця 3-Б класу Софія.

ДІТИ ХОЧУТЬ ПОБАЧИТИ ВІЗУАЛЬНО ТЕ, ПРО ЩО ЧУЮТЬ ВІД УЧИТЕЛЯ

Вчителька пояснює, що намагається інформатику подавати не як окремий предмет, а вчить дітей використовувати її в поміч у вивченні інших предметів та тем. MultiBoard дуже допомагає їй в цій справі. Для ширшого розуміння Наталія використовує англійську мову, аби учні краще орієнтувались, адже дуже багато програм налаштовано іноземними мовами за замовчуванням, важливо, аби для дітей це з самого початку було нормою.

На уроці інформатики третьокласники вчились визначати тексти з оманливою та правдивою інформацією, які стосувались теми космосу.

Школярі залюбки йшли, й інколи наввипередки, до інтерактивної панелі щоб виконати завдання від вчителя. Це були завдання з інформатики, і математична головоломка "магічний квадрат", й розв'язання інших математичних прикладів на MultiBoard. Адже панель сама по собі є цікавим та корисним прикладом передової техніки, яка наповнена 3D моделями, відео, графіками, схемами. На уроці діти мають можливість користуватись та створювати програми, виконувати вправи. Важливим є те, що використання мультиборду також допомагає учням подолати страх помилитися, так як перевірка знань часто використовується у форматі гри.

Наталія Конійчук каже, що діти приходять навіть під час перерв і просять включити інтерактивну панель для того, аби підготуватись до певних тем та уроків.

MultiBoard для них – це ще один вагомий ресурс, звідки вони можуть почерпнути інформацію.

"Це - сучасні діти. Вони якщо читають книжки, то електронні, якщо й дивляться таблицю, то електронну. Вони хочуть побачити візуально те, про що чують від учителя", - зазначила вчителька інформатики.

Вчителька пригадує, що коли раніше щоуроку їй доводилось роздруковувати математичні головоломки для дітей "магічний квадрат", то на це йшло дуже багато часу і паперу. Нині ж, завдяки MultiBoard, цього робити не приходиться, й до того ж правильність виконання завдання миттєво перевіряє сама техніка.

Комп'ютер, телефон для учнів – усе, тому уроки інформатики дуже важливі, аби навчитись правильно використовувати інноваційну техніку.

"Колись для того, аби дітям візуально показати як працює Інтернет, як ми передаємо GPS-навігацію, я мотала ниточку, за допомогою якої й показувала як це все відбувається. Тепер діти можуть візуально побачити, як працює GPS та яким чином ми отримуємо ту чи іншу інформацію", - розповіла Наталія Корнійчук.

Третьокласники з великим захватом спостерігали за відеопрезентацією, в якій розповідали про космос, ракети та космонавтів. Кожен поспішав підійти та поринути усередину ракети, до кабіни космонавта, щоб побачити як відбувається процес польоту.

Третьокласник Андрій каже, що з появою сучасної техніки в школі на уроках стало значно цікавіше й веселіше.

"Мені дуже сподобалось сьогодні на уроці те, як ми заходили в ракету і дивились, що там в середині. Уроки з використанням сучасних технологій значно цікавіші, аніж звичайні", - ділиться враженнями школяр.

Для його однокласника Олеся на інтерактивній панелі набагато цікавіше виконувати завдання вчителя, аніж на звичайній дошці.

MULTIBOARD ВИКОРИСТОВУЮТЬ НА РІЗНИХ УРОКАХ

Оцінили переваги уроків із залученням MultiBoard і самі вчителі, які підходять та цікавляться, як це працює і який там є перелік тем. Якщо тема підходить, то вони попередньо домовляються щодо класу, у якому розміщена інтерактивна дошка, аби перемістити дітей, щоб якісно донести тему за допомогою сучасних технологій. На сьогодні MultiBoard використовують на таких уроках: біологія, фізика, історія, математика, географія і, звичайно, інформатика.

"Дуже багато вчителів нашої школи вже побачили переваги цього MultiBoard і також активно його використовують на своїх уроках", - розповіла Наталія Корнійчук.

Навіть першокласники заглядають і цікавляться, щоб їм розповіли і показали на інтерактивній панелі якусь інформацію.

До слова, в Україні саме Львів став першим в Україні містом, де у школах з'явились мультиборди.

Луцьк тільки розпочав рух у цьому напрямку. Відтак голови піклувальних рад луцьких шкіл нещодавно звернулись до місцевої влади, аби ті підтримали ініціативу луцького депутата Андрія Покровського та виділили кошти для закупівлі сучасних інтерактивних панелей MultiBoard.

Своєю чергою депутат Андрій Покровський та і його помічники вже напрацювали проект рішення "Про внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти міста на 2018-2020 роки", результатом якого має бути виділення 3 мільйонів 705 тисяч гривень з міського бюджету для закупівлі мультибордів у кожну школу міста.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні