Астма збільшує ризик переломів у дітей, - медики

0
0
Астма збільшує ризик переломів у дітей, - медики
Астма збільшує ризик переломів у дітей.

У хлопчиків з помірною або тяжкою астмою переломи трапляються на 30% частіше, ніж у дітей, які не страждають на астму. У дівчаток з аналогічним захворюванням такої картини не спостерігається. Це з'ясували співробітники Мельбурнського університету, пише Уніан з посиланням на The Daily Mail.

Учені обстежили понад 16000 учнів у віці від 3 до 13 років. Фахівці фіксували інформацію про переломи. З'ясувалося: хлопчики з астмою стикалися з переломами значно частіше ті, у кого не було астми.

Дослідники вважають, що оскільки астма є запальної хворобою, вона може призводити до зниження кісткової маси шляхом впливу на механізм формування кісток.

Різницю в кількості переломів у хлопчиків і дівчаток з астмою вчені пояснюють тим, що дівчатка менш схильні до ризикованої поведінки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні