Волиняни посперечалися через традицію білити дерева

2
5
Волиняни посперечалися через традицію білити дерева
У соцмережах волиняни сперечаються, чи варто білити вапном дерева.

Дехто вважає, що з побілкою вулиці виглядають охайнішими, а дерева – доглянутими. Інші ж стверджують, що чорно-білі дерева – сумнівна користь, а білі бордюри – несмак.

Микола Грабовський Навіщо розводити теревені. Хто хоче - нехай білять, а не хоче - пропийте ці кошти. А ось щодо Європи, то дійсно можна повчитися і треба було б деяким невігласам..

Віталій Пилипчук Для дерев побілка потрібна від шкідників,а для чого бордюри білити?Скоро бруківку фарбувати будемо,грошей ж бо є багато...

Віталій Дзюба Дуже прикро, що масово люди ломанулися до Європи і все без перебору переймають. Але ж варто мати свою голову на плечах і не забувати рідних традицій, культуру, досягнення вітчизняної науки тощо.

Настя Филоненко По перше білити дерева заборонено законодавством. Правила утримання зелених насаджень вам про це розкажуть і не просто так, бо для деяких дерев це принесе тільки шкоду. І на мою думку виглядає це жахливо.

Минка Володимир Навіщо білити бордюри, щоб вимазуватися? Як би дороги, пішоходи і бордюри були б якісно зроблені, то й так гарно б все виглядало. А в цьому випадку це совковська звичка - робити "красоту" у місті тільки на травневі свята, або перед приїздом високого начальства.

Valentina Paskal Шкода, що в Україні стільки неосвідчених людей! Дерева треба білити вапном навіть двічі на рік - рано навесні та восени. Така побілка захищає дерева не стільки від паразитів, а від морозобійних тріщин та від гарячого пекельного сонця влітку, не допускає перегрів стовбура дерева, утворення тріщин (через які дерево може заразития хворобами, шкідниками, у дерев буває рак навіть і не лише ця біда) і цим забезпечує здоровий ріст дерева. Дерева мають білитися не для краси, а для здоров'я дерева.

Настя Филоненко І до речі це все до першого дощу. А потім під деревом будуть просто брудні сірі плями.

Марго Тадеуш Нeхай багато хто нe смітити навчиться, на цe трeбe звeртати увагу. А дeрeва дужe гарні побілeні і цe ім на користь

Лариса Дубицька Для мене побілені дерева - це ознака справжньої весни і моєї України. Так тепло на душі стає. До чого тут совок, не розумію. А бабуся в селі і ще й хату знадвору білила.

Яна Крупник гарно, коли чисто і охайно,

Igor Khomich Треба білити тільки плодові дерева. А не туї і каштани.а не побілено!!!

Мирослава Савчук Я зараз в Італії. І тут часто оприскують. Є спеціальна машина. У Данії оприскують також,але речовина білуватого кольору. Ще зі школи знаємо,що білити потрібно рано навесні,коли ще є сніг. Адже сонце менше обпікатиме кору і вона не буде тріщати. У інших країнах кущі в парках також оприскують. Розвішують оголошення.

Invocator Kerub Так якщо білити дерева то повністю треба було б побілити а то 40см побілили і довольні ,а як з іншими шкідниками,що перелізли вище по стовбуру?Вони що,злякались і повтікали ?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вночі в світлі фар перешкоду краще видно
Відповісти
І штани можете не прати усе засохне та обсипеться.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні