--> Луцький «Авангард» віддали на 10 років фірмі, пов’язаній з Палицею | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький «Авангард» віддали на 10 років фірмі, пов’язаній з Палицею

1
2
Луцький «Авангард» віддали на 10 років фірмі, пов’язаній з Палицею
Луцька міська рада віддала землю, на якій знаходиться стадіон «Авангард», в оренду приватній фірмі «ГРІН РІЕЛТІ».

Таке рішення Луцька міська рада прийняла 25 жовтня під час сесії.

Депутати без обговорення прийняли проект рішення «Про надання ТОВ «ГРІН РІЕЛТІ» на умовах оренди земельної ділянки для обслуговування стадіону, адміністративних та господарських будівель на пр-ті Василя Мойсея, 7а». Йдеться про земельну ділянку площею 4,5 гектари. На ній знаходиться луцький стадіон «Авангард».

За виділення землі в оренду проголосували 25 депутатів.

Проект рішення про виділення 4,5 га землі під стадіоном в оренду
Проект рішення про виділення 4,5 га землі під стадіоном в оренду


Зауважимо, за даними YouControl ТОВ «ГРІН РІЕЛТІ» створили наприкінці 2012 року. «Прописана» компанія у Луцьку, на проспекті Волі, 1-Б, поряд з луцьким універмагом. Наразі очолює фірму Наталія Шафранюк.

Серед засновників «ГРІН РІЕЛТІ» вказано два підприємства: ТОВ «ЕЙР ГЕЙТ ГУРМЕ» та «ЕЙР ІНВЕСТМЕНТ ГРУП». Бенефіціарами обох компаній є Ігор Якович Хмельов та Андрій Володимирович Шабаєв. Обидва власники мають дніпровську прописку.

Цікаво, що ще у 2016 році одноосібним засновником «ГРІН РІЕЛТІ» була офшорна компанія з Кіпру «ІДІАНАЛЕВ ХОЛДИНГЗ ЛТД».

Про зв’язок Ігоря Хмельова, якого в ЗМІ називають топ-менеджером групи «Приват», з Ігорем Палицею свідчить інформація в декларації голови Волиньради. Останній у 2016 році отримав від Хмельова більше 100 тисяч гривень доходу від управління майном.

Витяг з реєстру декларацій. Звіт про статки і доходи Ігоря Палиці за 2016 рік
Витяг з реєстру декларацій. Звіт про статки і доходи Ігоря Палиці за 2016 рік


Співвласники «ГРІН РІЕЛТІ» Ігор Хмельов та Андрій Шабаєв також є членами наглядової ради ПАТ «Унiвермаг «Луцьк». Як відомо, Ігор Палиця публічно визнавав, що є інвестором луцького ЦУМу.

В офіційних реєстрах 93,9 % акцій універмагу належить кіпрському офшору «Джi.Ай.КОМПАНI ЛАЙН СИСТЕМ МЕНЕДЖМЕНТ ЛIМIТЕД».

Додамо, що впродовж деякого часу очолювали «ГРІН РІЕЛТІ» нинішній директор луцького універмагу Віктор Шокало та перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Нинішній чиновник Григорій Недопад, який керував ТОВ «ГРІН РІЕЛТІ» з березня по грудень 2015 року, коментуючи рішення Луцькради, заявив, що давно там не працює і не може нічого сказати з цього приводу.

Зі слів заступника Луцького міського голови Олександра Рачкова, «нічого такого» в цьому рішенні немає. Лише хочуть об’єднати дві ділянки. Очевидно, що під другою ділянкою заммера має на увазі земельну площу під спорткомлексом Sport Life. Цю споруду, як сказано на сайті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», будували якраз за кошти нинішнього голови Волиньради.

Оскільки на цій землі знаходяться об'єкти, які перебувають в приватній власності, то згідно з земельним кодексом, власники мають першочергове право приватизувати ділянку.

Василь БІДУН, Віта САХНІК (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знов палиця...тільки вже "попахує" корупцією...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні