--> У Ковелі на громадських слуханнях проголосували за подорожчання проїзду у маршрутках | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Ковелі на громадських слуханнях проголосували за подорожчання проїзду у маршрутках

0
1
У Ковелі на громадських слуханнях проголосували за подорожчання проїзду у маршрутках
У Ковелі відбулися громадські слухання щодо підвищення тарифів у ковельських маршрутках.

Обговорення нових тарифів на проїзд у маршрутках відбулося у четвер, 22 лютого, - повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Нагадаємо, що у Ковелі хочуть встановити вартість проїзду для дорослого населення у розмірі 4 гривень (замість 3 гривень), для студентів – 3,50 гривень (замість 2,50), а школярі платитимуть 3 гривні (замість 2 гривень).

За словами головного спеціаліста відділу економічного розвитку та торгівлі Інни Товстиги є кілька причин для прийняття такого рішення. Зокрема, подорожчали запчастини, паливно-мастильні матеріали, значно зросла мінімальна зарплата. Перевізники змушені сплачувати чималий податок, подбати про достойну оплату праці водіїв. Отож, підвищення вартості проїзду є економічною необхідністю.

До присутніх звернувся підприємець Сергій Делейчук. Він наголосив, що нинішні тарифи уже давно не виправдані. Зважаючи на нестабільну ситуацію у державі, перевізникам важко говорити про рентабельний бізнес. Тепер вони просто виживають. Аби утримати водіїв, мають подумати про підняття їм окладів. Трішки краща ситуація складається у зимово-осінній період, але незабаром погодні умови поліпшаться і люди, аби зекономити, пересядуть на велосипеди, ходитимуть пішки. Не потрібно забувати й про пільговиків. Це також додаткове фінансове навантаження для підприємців.

У міському бюджеті закладено певну суму компенсаційних виплат за перевезення цієї категорії пасажирів. Проте ці кошти покриють лише невелику частину реальних витрат.

Після дискусій присутні майже одноголосно підтримали проект рішення. Далі цей документ буде внесено на затвердження виконавчого комітету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні