Волинський «кіборг» має доводити у суді, що воював

6
3
Волинський «кіборг» має доводити у суді, що воював
На Волині бійці мусять доводити у судах, що воювали у Донецькому аеропорті.

Про це повідомляє Волинське телебачення.

Волинянин Артур Завальний воював снайпером у складі Добровольчого Українського корпусу «Правий сектор». Із серпня 2015-го по 2 січня мав три ротації в Донецькому аеропорті. Найдовша – 47 днів.

"Холод, голод, контузії – на війні це сприймаєш як належне", – каже воїн. Виживши там, "кіборг" збирав докази і через суд доводив, що він – воював.

"Свідчення Збройних сил, які воювали з нами пліч-о-пліч. Найбільше з нами пересікалися 93-тя бригада Запорізька, 80-та Львівська десантна, 3-й полк спецназу Кіровоградський. Є свідчення, але для влади цього недостатньо, – повідомляє Артур Завальний.

Ніяких соціальних гарантій від держави я не маю, я працюю на роботі. Судом я визнаний учасником бойових дій. Але не маю посвідчення УБД. Військкомат обґрунтовує тим, що вони видають УБД мобілізованим або контрактникам. У цих статусах я не перебував", - зауважив він.

Без посвідчення й допомоги від держави залишилася й лікар-реабілітолог Добровольчого Українського корпусу Тетяна Бєлінські. Жінка втратила здоров’я на війні під час оборони донецького летовища.

Спілкуватися з журналістами жінка не погодилася. Про її ситуацію розповів Артур Завальний:

"Тетяна Бєлінські нікому нічого не сказала, поїхала у Київ, написала заяву, потрапила у підрозділ «Госпітальєри», була заведена у зону бойових дій, по обороні Донецького аеропорту.

Атаковані тоді Піски були артилерією ворожою, прилетіла «хімія» – Тетяна отримала бойове отруєння, знаходилася на лікуванні довгий час. Її взагалі вивозили як 200-ту", - зазначив він.

Тетяна Бєлінські пережила трансплантацію печінки. Зараз вона має статус людини з інвалідністю.

"Зараз спробуємо ще раз подати позов у суд, щоб визнати її статус, якось допомогти. Дуже багато коштів іде на лікування. Вона просто економічно не спроможна", – заявив Артур Завальний.

Довідково:

Рішення щодо видачі посвідчень учасника бойових дій приймає Міжвідомча комісія при державній службі у справах ветеранів і учасників АТО. Комісія відмовила Артуру Завальному визнати факт його участі в бойових діях попри те, що участь воїна у бойових діях визнав суд.

Міжвідомча комісія відмову пояснила тим, що у бійця бракує документу – наказу по сектору лінії фронту. Хоча такого наказу у добровольця й не могло б бути. Артур Завальний вирішив не продовжувати бюрократичну тяганину. Чоловік каже, що готовий будь-якої миті захищати Україну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Натомість синам Порошенка та Луценка не треба нічого доказувати. Вони атовці...гади
Відповісти
Натомість синам Порошенка та Луценка не треба нічого доказувати. Вони атовці...гади
Відповісти
Знущаються, добивають ще тут патріотів. Владі вигідніші бомжі, п'яниці
Відповісти
Взяти тих тупоголових чинуш і на передову ,нехай би понюхали пороху.Бо ті гади повідгодовули своіі "бампери" що аж мізки жиром заплили!
Відповісти
"Правий сектор" свого часу відмовився вступати у ЗСУ, то про що може бути мова? Тож попереджали!!!
Відповісти
"Правий сектор" свого часу відмовився вступати у ЗСУ, а попереджали, то чого тепер жалітись? Йдіть до свого Яроша нехай вам платить!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні