«Кожен із нас є агентом чи посильним», - медіа-експерт Андрій Куликов у Луцьку

2
0
«Кожен із нас є агентом чи посильним», - медіа-експерт Андрій Куликов у Луцьку
До Луцька приїхав відомий журналіст, радіо- та телеведучий, медіа-експерт і медіа-тренер Андрій Куликов.

Розпочалася зустріч із волинськими медійниками у п’ятницю, 19 січня.

За словами керівника громадської організації «Міжнародна академія демократії» Володимира Пащенка, метр журналістики Андрій Куликов приїхав на запрошення організації, аби поділитися своїм досвідом, розповісти про гострі кути українського інформаційного поля та дати практичні поради волинським медійникам.

Свою лекцію Андрій Куликов почав нестандартно: запитав у журналістів хто читав книгу Астрід Ліндгрен «Малий і Карлсон, що живе на даху», а хто дивився мультик. Опісля запитав про моменти з цього твору, які стосуються роботи медійників.

«Мені найбільше запам’ятався епізод, коли Малий і Карлсон дивилися телевізор. Там дядечко казав «А я зі свого боку вважаю, що…».

Карлсон підійшов до телевізора, перемкнув на іншу програму і мовив: «Уявляєш, як цьому дядечку прикро, бо ніхто не дізнається, що він там вважає». Тоді я просто усміхнувся, а потім зрозумів глибинні смисли: нас можуть перемкнути або вимкнути в будь-який момент; публіці байдуже, що ми зі свого боку вважаємо», - зауважив він.

Однак Андрій Куликов додав, що українська публіка вельми освічена, допитлива і скептично налаштована:

«Тому вона воліє переважно не думку нашу слухати, а дізнаватися те, чого би вона не дізналися, якби нас не було. У цьому велика перевага і проблема журналістської роботи. Кожен із нас є агентом чи посильним, який дізнається на власному досвіді те, що публіка не має змоги дізнатися сама».

Довідково:

Андрій Куликов – український журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, медіа-експерт, медіа-тренер. У 90-х роках Андрій Куликов був продюсером радіо Української служби Бі-Бі-Сі (Лондон), випусковим редактором, заступником директора Телевізійної служби новин телеканалу «Студія «1+1». Згодом він перейшов працювати на «Новий канал», де був шеф-редактором і ведучим ефірів.

Із серпня 2007 року Андрій Куликов став ведучим політичного ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі ICTV після звільнення звідти Савіка Шустера. У сезоні 2011–2012 років «Свобода слова» та її ведучий Андрій Куликов перемогли у номанації найкраще політичне ток-шоу 12-ї національної телевізійної премії «Телетріумф».

У 2013 році виступив співзасновником «Громадського радіо». З вересня 2015 року очолює його правління.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"українська публіка вельми освічена" - а ось тут можна багато сперичатись! Якби воно так було, то не обирали б таких владців і не велись-би на 200-500 грн. перед виборами!!!
Відповісти
Так, особливо, коли читаєш ваше слово "сперИчатись", то розумієш, що українська публіка не дуже освічена)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні