«Плаче кожен день і кожну ніч»: сусіди про прикуту до ліжка лучанку

1
4
«Плаче кожен день і кожну ніч»: сусіди про прикуту до ліжка лучанку
Мешканці будинку на Грабовського, 7а скаржаться на сусіда, який щоночі не дає їм спокійно спати і не доглядає за прикутою до ліжка донькою.

Сусіди стверджують, що 66-річний чоловік має психічні розлади і не реагує на їхні скарги, - йдеться у сюжеті "Волинського телебачення".

Мешканка будинку на Грабовського, 7а Ірина Костюк каже, що з кожним роком жити з таким сусідом все важче.

"Як мала дитина вона плаче. Їй років 30. Плаче кожен день, кожну ніч. Кличе маму, мама померла років п'ять назад. Я не знаю, чому вона її кличе, може, вона ще не зрозуміла, що мама померла. Ще при ній вона ходила. Коли вона попала до нього, вона стала лежача", - каже сусідка Ірина Костюк.

Ірина Костюк хвилюється за доньку сусіда.

"Вона постійно плаче, а він ніяк не реагує на неї. Каже, дам зараз таблетку, але в нього немає ніяких ліків, він нічим її не лікує, вона просто плаче і скиглить. Здається, що їй дуже боляче. Вона, може важить, кілограм 25-30", - каже жінка.

Раніше повідомлялось, що інспектор департаменту муніципальної варти був шокований умовами проживання цієї сім’ї. У квартирі суцільна антисанітарія.

Марія Кравчук мешкає під квартирою Анатолія. Каже, чоловік вже не раз затоплював їх та постійно стукає чимось важким по підлозі.

Натомість чоловік каже, що нічого поганого не робить, а за донькою доглядає.

"То такі дні, що плаче, бо свята. А так не плаче. Недавно був з нею в лікаря. Були в психлікарні. Вона в психлікарні підліковується", - каже чоловік.

Соціальні працівники намагалися допомогти цій сім'ї, але Анатолій відмовився. Про це розповіла директор територіального центру соціального обслуговування Луцька Галина Шатецька. Керівник міського управління охорони здоров'я Микола Якимчук розповів, що господар цієї квартири має психічні розлади і періодично лікується. Каже, як так сталося, що прикутою до ліжка жінкою опікується людина з розладами психіки, не знає.

"Тільки суд може визнати людину недієздатною. Якщо її визнають недієздатною, тоді призначається опікун". - каже Микола Якимчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як завжди переклали відповідальність один на одного, напевне дівчині потрібна допомога, а вам чиновники низькій уклін. І бажаю щоб ви і ваші рідні не знали такого горя як ця беззахисна людина. Вам для того в Департаменті соціальної політики платять зарплату щоб ви допомагали знедолених, бо він бач відмовився а ви і не повідомили структури які мають реагувати на так і випадки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні