Дитяча команда «Підшипник» з Луцька – у вісімці кращих на планеті

2
3
Дитяча команда «Підшипник» з Луцька – у вісімці кращих на планеті
23 липня із 42-го дитячого чемпіонату світу з футболу повернулися до Луцька дві команди «Підшипник» – хлопчиків 2005 і 2006 років народження. Молодші дійшли в цьому представницькому турнірі до чвертьфіналу, а старші – до півфіналу плей-оф В.

Усі витрати на їх участь (авіапереліт, проживання, харчування, екіпірування) взяло на себе ПрАТ «СКФ Україна» (генеральний директор Володимир Цибульський). Батьки майстрів шкіряного м’яча не витратили на поїздку жодної копійки!

На вокзалі в Луцьку хлопчиків із різнокольоровими кульками і плакатами зустрічали батьки, брати і сестри. Лунало «Мо-лод-ці!», а юні футболісти гордо тримали в руках прапор України.

Кубок Gothia Cup («Готія Кап») традиційно (починаючи з 1975 року) відбувався у Гетеборзі (Швеція) . Це найбільший представницький турнір дитячих і юнацьких (хлопчики і дівчатка) команд провідних клубів світу, чемпіонат світу серед юніорів. Головний офіційний партнер чемпіонату – шведська корпорація SKF.

Цьогоріч у чемпіонаті взяли участь 1780 команд із 82 країн світу. На церемонії відкриття, яка відбулася на стадіоні Уллеві в Гетеборзі, були присутні 55 тисяч учасників і гостей. А більшість ігор відбувалася на футбольному комплексі Квіберг. Це 25 футбольних полів під відкритим небом. У кожній команді віком спортсменів до 13 років одночасно виходило на поле 7 футболістів (6 польових гравців і воротар).

Україну у групах B11 та B12 представляли дві дитячі команди «Підшипник» з Луцька – хлопчиків відповідно 2006 і 2005 років народження. Усі витрати взяло на себе ПрАТ «СКФ Україна», чим ще раз засвідчило соціальну спрямованість бізнесу корпорації і її представництва в Україні.

Загалом до Швеції з Луцька вирушило 19 юних футболістів на чолі з тренером Михайлом Мельником. У поїздці їх також супроводжували асистент генерального директора ПрАТ «СКФ Україна» Ольга Якобчук, менеджер проектів Роман Міхалєвич і представник батьків Віктор Власюк.

Наші хлопці віддячили спонсорам хорошою грою. Серед хлопчиків 2006 року народження виступало 129 команд. Лучани посіли у своїй групі друге місце, в 1/16 фіналу перемогли (2:1) ФК «Дерен» (Монголія), а в 1/8 – команду з Перу (3:2), тим самим потрапивши у своїй віковій категорії до вісімки найсильніших команд планети. І лише в ¼ лучани поступилися майбутнім фіналістам турніру – команді з Франції.

У турнірі 12-річних брало участь 178 команд. Представники «Підшипника» посіли у своїй групі 3-тє місце і брали учать у змаганні плей-оф В. Тут вони переграли команди з Англії (4:2), Швеції (3:0), США (4:1) і дійшли до півфіналу.

Тато юного футболіста Андрій Гладишкевич працює на Луцькому підшипниковому заводі з 2003 року. Він токар-напівавтоматник. Каже, дуже задоволений, що компанія фінансує багато соціальних проектів, у яких беруть участь не тільки працівники заводу, але і їхні родини. Його 11-річний син Ілля займається футболом з першого класу. Записався на секцію в ДЮСШ №2 міста Луцька до тренера Михайла Мельника сам. Батьки радіють успіхам сина. В його скарбничці вже 18 медалей із різних турнірів в Україні, Білорусі, Польщі, Словаччині. Проте участь у клубному чемпіонаті світу серед дітей і вихід в ньому разом з командою «Підшипник» в ¼ фіналу Ілля вважає найвищим своїм досягненням.

Команди вирушили з Луцька 14 липня увечері. Поїздом добралися до Києва, звідки здійснили два авіаперельоти: спочатку до Стамбула, а тоді до Гетеборга. Поверталися тією ж дорогою.

Як розповів менеджер проектів ПрАТ «СКФ Україна» Роман Міхалєвич, у Гетеборзі для хлопчиків була запланована досить цікава розважально-екскурсійна програма, але через вдалий виступ обох команд у них практично не було вільного часу. Проте юні футболісти не шкодують, що не вдалося ближче пізнати старовинне шведське місто. Кажуть, ще випаде така нагода. Зате від футбольного поля їх не можна було відтягнути.

Молодші, закінчивши змагання, вболівали за старших. І деякі навіть виходили на заміну в старшій команді, чим вдалося підсилити гру й досягти високого результату.

Святослав ЛЕСЮК

Фото Ольги ЯКОБЧУК

Теги: футбол, діти, skf
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перш за все величезна подяка керівництву нашого заводу СКФ у Луцьку за те що вони постійно здійснюють різні соціальні проекти для жителів міста, дітей загиблих в АТО, допомагають в лікуванні поранених і інше.
Деже цікаво було слідкувати за інформацією в інтернеті про цей дитячий чемпіонат світу з футболу, де виступали наші діти з Луцька. Деже яскраві відео з відкриття та самих матчів. І дуже добре що СКФ виділила кошти (а я думаю що це сотні тисяч гривень) на фінансування участі двох дитячих команд включаючи переліт, проживання, харчування, гарну форму та інше. Можна лише гордитися тим що юнні футболісти з Луцька достойно представляли Україну в цьому турнірі і тим що є такі керівники підприємств які турбуються за наше майбутнє!
Відповісти
МОЛОДЦІ !!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні