«Нашу гру дивився навіть президент»: пресконференція футбольного клубу з Волині. ФОТО

0
0
«Нашу гру дивився навіть президент»: пресконференція футбольного клубу з Волині. ФОТО
З найбільшого у світі юнацького чемпіонату з футболу – Gothia Cup, що тривав протягом 6 днів у шведському місті Гетерборг, повернулись футболісти ФК «Підшипник».

З цієї нагоди, в понеділок, 29 липня відбулась пресконференція за участі юних футболістів, їхніх батьків, тренера та представників ПрАТ «СКФ Україна», адже цей турнір відбувається за їхньої підтримки.

Так, цього року для представлення української команди в міжнародному турнірі було виділено понад 700 тисяч гривень.

Gothia Cup 2019 – не просто міжнародний футбольний майданчик, це вражаюче масштабне дійство, участь в якому взяло 37 тисяч юних футболістів, 1700 команд, 80 країн.

Цьогорічне гасло турніру – «Ми тут, щоб насолодитися грою» (“We are here to celebrate the game”) – акцентувало увагу на тому, що головне в турнірі – участь, а не перемога. Саме тому на полях турніру (а їх було 110) повсякчас виникало бажання не тільки грати, а й танцювати і насолоджуватись процесом.

Взявши вступне слово, радник генерального директора Володимир Цибульський розповів, що результати щороку стають кращими.

«Це вже вчетверте наша команда бере участь в цьому турнірі. ФК «Підшипник» у 2019 засвідчили про те, що гравці команди професійно виросли за рік і стали сильнішими як індивідуально, так і командно».

Він додав, що трансляції їхньої гри з командою Філіпін на Youtube дивився навіть президент України.

«На три хвилини до перегляду трансляції долучився президент України, він є в мене в друзях», – з посмішкою на обличчі похвалився Володимир Цибульський.

У Гетербозі команди могли не лише помірятись своїми силами, а й відпочити. Так після напружених ігор в групі та 1/8 фіналу в п’ятницю, для хлопців наступного дня було організовано відвідування одного з найкращих у Європі парків розваг "Liseberg" для морального та психологічного відпочинку.

На чемпіонаті команду супроводжували працівники «СКФ Україна» Сергій Шлапа та Наталія Приймачук, тренер Михайло Мельник та голова батьківського комітету Людмила Гладишкевич.

Під час пресконференції всі мали змогу висловити свою подяку футболістам за високий результат та побажати кращих успіхів в наступні роки.

До слова, юними волинянами вже зацікавились провідні українські футбольні команди.

Наприкінці Людмила Гладишкевич від імені батьківського комітету подарувала керівництву «СКФ Україна» іменні футболки, а вони, в свою чергу, пообіцяли і надалі підтримувати розвиток українського спорту.

Статистики матчів.
В групі з 4 команд, першого дня турніру «Підшипник» фактично розгромив юніорську футбольну команду зі Швеції "Kungsbacka" з рахунком 8:0.
Другий день турніру теж відзначився перемогою! Україна-Норвегія 2:0.
Третя гра здивувала ще більше: лучани виграли в команди з Франції з рахунком 9:0, загалом зайнявши 1 місце в групі з максимольним результатом.
Далі «Підшипник» в 1/32 фіналу виграв матч знову в іншої команди з Норвегії (9:1).
А п’ята гра з Англією виявилася найбільш суперечливою. Оскільки під час гри очевидними стали прорахунки в суддівстві, після того як волинська команда зрівняла рахунок 2:2 - на 2-ій доданій хвилині другого тайму, під час святкування забитого голу на полі всіма гравцями, тренером та вболівальниками, арбітр дозволив команді Англії розвести м’яч в центрі поля та забити 3 гол – при відсутності гравців команди ФК «Підшипник» на своїх місцях та у присутності сторонніх людей на полі. Представникам нашої команди довелося виборювати право на справедливість і подавати протест з тим, аби переграти матч. Протест прийняли та погодили на нашу користь.
Однак рішення щодо нашої команди змінювали 4 рази! Зрештою, було вирішено, що «Підшипник» пробиватиме серію пенальті з командою Josh Evans Soccer school (Англія) зранку перед самим початком гри в 1/8 фіналу.
Попри те, що зміна рішень суттєво вплинула на емоційний стан гравців, їм все-таки вдалося виграти серію пенальті з командою Англії і таким чином вибороти собі місце в 1/8 фіналу.

Шоста гра в 1/8 фіналу з командою з Філіппін відбулася практично одразу після пенальті з Англією. Протягом всього матчу з командою з Філіпін наша команда вигравала з рахунком 1:0, на останній хвилині основного часу (49 хв.) наш правий захисник основного складу зазнав серйозної травми ноги, що на жаль, не дало можливості продовжувати гру, його було замінено. Таким чином, психологічний стан команди став слабшим, втративши правого захисника основного складу, команда не перелаштувавшись, пропустила випадковий гол з штрафного 1:1.

І знову ж після закінчення гри з нічийним рахунком, на конкуруючі команди чекала серія пенальті. Втомившись морально, після першого пробиття пенальті з командою Англії – які відбувалися перед самим початком гри в 1/8 фіналу, наша команда поступилися команді з Філіппін і завершила участь у міжнародному турнірі з високим результатом, наша команда була за 1 хв від 1/4 фіналу.

Олександр КОНДРАТЮК («Волинь24»)
Фото автора
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні