У Луцьку житло для атовців купуватимуть згідно загальної черги

0
1
У Луцьку житло для атовців купуватимуть згідно загальної черги
У Луцьку житло для атовців купуватимуть згідно загальної черги.

Через дії екс-заступників міського голови, чергу на участь в програмі співфінансування купівлі житла для луцьких учасників АТО переформатують, «підігнавши» її під загальну квартирну чергу,- повідомляють Волинські новини.

У жовтні 2016 року депутати прийняли Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були мобілізовані на військову службу для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки.

Відповідно до цієї програми, військовим дають можливість придбати житлову площу, заплативши за неї лише половину вартості – іншу частину покривають, зокрема, з міського бюджету.

Робота програми розпочалась з 1 січня 2017 року, тоді й учасники мали писати заяву, аби стати на чергу по програмі. Разом з тим, у Луцьку існує і загальна квартирна черга.

Голова Центру допомоги учасникам АТО Ярослав Мудрик зауважив, що тодішній перший заступник міського голови Тарас Яковлев казав, щоб до 1 січня оповістити всіх бажаючих покращити свої житлові умови. Тих, хто погодиться, мали ставити на чергу відповідно до загальної черги.

Разом з тим, зі слів Мудрика, почались кулуарні домовленості – деяким особам дозволяли написати заяву на участь ще до початку дії програми. Відтак, певні категорії, яких оповіщали раніше, опинялись у списках першими, хоча в загальній черзі вони були під сотими чи навіть двохсотими номерами.

Сам список, як додав голова Центру допомоги учасникам АТО, не показували довгий час – у відповідях за підписом екс-заступника Сергія Григоренка йшлося про те, що це - конфіденційна інформація і не підлягає розголошенню.

Проте, коли нарешті стала відома перша двадцятка потенційних претендентів на житло, виявилось, що це люди, які в загальній черзі далекі від участі.

Відтак, представники ветеранських громадських організацій прийняли рішення список переформатувати, аби він відповідав загальній квартирній черзі. З їх слів, таке рішення буде найбільш оптимальним та максимально справедливим.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні