Випускників медінститутів звільнили від відпрацювання після вишу

1
-17
Випускників медінститутів звільнили від відпрацювання після вишу
Кабінет міністрів України остаточно скасував обов’язкове працевлаштування студентів, які є випускниками медичних вишів.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду, повідомляє Захід.НЕТ із посиланням «Укрінформ».

«Обов’язкове працевлаштування для решти студентів було скасовано ще торік, однак саме працевлаштування студентів-медиків залишили у зв’язку з позицією профільних установ. Тепер й студенти-медики можуть розпоряджатися собою після випуску та реалізувати своє конституційне право на вільний вибір місця подальшої роботи», – прокоментувала це рішення міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Постанову ухвалено у зв’язку зі змінами у законодавстві, оскільки законом «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників» було скасовано норми щодо обов’язковості працевлаштування випускників вищих навчальних закладів.

Як відомо, раніше студенти, які навчалися за державним замовленням, повинні були відпрацювати три роки на тому підприємстві, куди їх скерував навчальний заклад за розподілом.

У випадку, якщо випускник не мав бажання працювати, йому надавалося право відшкодувати гроші за навчання. Відпрацювання контролювалося фінансовою інспекцією.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-17

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці.Скасували бо не має де працювати. Тепер і після державних факультетів неможливо влаштуватись на роботу. Так що всі тепер набазар продавцями.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні