Чи будуть в українців вихідні на Великдень

1
Чи будуть в українців вихідні на Великдень
2024 року одне з найбільших церковних свят в Україні — Великдень — припадає на 5 травня. Воскресіння Христове завжди святкується у неділю, а тому українці отримують додатковий вихідний. Згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю, неробочий день випадає на понеділок, який йде слідом за святом.

Про це пише ТСН.

Слід зазначити, що під час дії воєнного стану (а він був подовжений президентом України Володимиром Зеленським від 14 лютого до 13 травня 2024 року) додаткові вихідні дні скасовуються. Тобто, більшість українців у понеділок, 6 травня, вийдуть на роботу. Втім, роботодавці можуть давати співробітникам дати відпочинку на свій розсуд. Тому тут все залежить від конкретної компанії.

З Великоднем пов'язують чимало інших свят, святкування яких розраховується в залежності від дати Воскресіння Христового. Зокрема, Вознесіння, День святого Духа і Трійця (або Зелені свята). З них всіх офіційний вихідний випадає лише на останнє свято.

2024 року Трійцю українці будуть святкувати у неділю, 23 червня. Тобто, в понеділок, 24 червня, в українців повинен бути додатковий вихідний. Чи буде він — наразі невідомо. Адже все залежить від того, чи буде воєнний стан знову подовжено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так хрінпіду закликав на травневі шашлики. А які шашлики без вихідних?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні