Івахів побував на ковельському ветсанзаводі

1
-2
Івахів побував на ковельському ветсанзаводі
Уже третій місяць у Ковелі активісти домагаються закриття філії ДП “Укрветсанзавод”. На території підприємства дотепер - більше тисячі тонн мертвятини, вивезти які немає куди.

Як повідомили ковельські активісти, 14 травня на території заводу побував народний депутат Степан Івахів, який передставляє інтереси ковельчан у парламенті.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: За парканом заводу смерті, або У Ковелі досі ховають туші свиней. РЕПОРТАЖ

Депутата давно запрошували на завод, але він побував тут уперше. До речі, з 7-го травня ковельчани проводять акцію протесту під стінами Ковельської міської ради.

“Ми особисто провели йому екскурсію територією заводу. Побачили, в якому жахливому стані приміщення. Він запевнив, що рекострукцію заводу проводити не можна, бо всередині від споруди вже майже нічого не лишилося і все гниле”, - підтвердив у коментарі “Волинь24” активіст Сергій Левчук.

Разом із нардепом активісти подивилися, як працює невеликий котел, який спеціально для утилізації накопичених відходів привіз туди один із підприємців. Хоч потужності котла малі, але мертвятину він утилізовує, що в принципі влаштовує людей, котрі бунтують.

Однак Степан Івахів запропонував ковельчанам купити більш потужний котел, який здатен перероблти 10 тонн відходів за добу, встановити його на ветсанзаводі для того, щоб утилізувати кості, боєнську сировину і туші свиней, які накопичилися за парканом “заводу смерті”.

Найближчим часом котел доставлять на ветсанзавод. І ніби на час утилізації він має бути наданий в оренду Держпродспоживслужбі.
“Коли усі відходи утилізують, має бути проведена рекультивація землі, а завод мусить бути закритий”, - додає Сергій Левчук.
Нагадаємо, віднедавна на Ковельському ветсанзаводі новий директор Андрій Марченко. Керівник запевняє, що на території підприємства - тисяча тонн відходів.

А 13-го травня влада прийняла рішення про утилізацію тваринних решток у ємностях на території колишнього крохмального заводу в Ковелі.

Люди, які мешкають поблизу підприємства, найбільше бояться потепління, адже на заводі все ще багато гнилих відходів. З куп цієї сировини витікає смердюча рідина. Біля заводу утворилося фактично болото з трупної рідини, що не може не позначитися на якості тамтешньої води.

Запевненням фахівців, що вода - безпечна, місцеві жителі не вірять. До осель підвозять питну воду. А ковельчани домагаються, аби були виділені гроші на проведення водопроводу у цей район міста.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щоб його закрити - треба побудувати новий, область не обійдеться без такого заводу - на Волині кілька потужних птахофабрик і свиноферм.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні