Трупи тварин з ветсанзаводу залишаться у Ковелі

5
1
Трупи тварин з ветсанзаводу залишаться у Ковелі
Рештки тварин, які накопичились на ветсанзаводі, планують утилізувати у Ковелі на території колишнього крохмального заводу.

Відповідне рішення прийняли 13 травня на засіданні регіональної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, - повідомили у Волинській ОДА.

Начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський повідомив, що недовезені до кар’єру біля села Поворськ тваринні рештки вже утилізовані.

Станом на 13 травня 2017 року територія зачищена, а міжнародна траса «Київ-Варшава» розблокована.

Зі слів чиновника, ковельська громада нещодавно запропонувала ще один варіант утилізації тваринних залишків. Мова йде про використання ємкостей, котрі знаходяться на території колишнього крохмального заводу.

Споруди нібито потрібно лише частково відремонтувати, аби унеможливити в подальшому витік речовин.

«Такі ємкості водонепроникні та жодної загрози здоров’ю мешканців та екології не становлять. Позаяк, запропонований метод утилізації значно зменшить і витратну частину. Важливо, що закомпостовані рештки, згодом, можна використати у якості добрива, чого не заперечують ні самі жителі, ні профільні служби», - повідомляють в облдержадміністрації.

Комісія вирішила розпочати підготовку до утилізації тваринних рештків із Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

«Найперше, ми завершимо обстеження запропонованих ємкостей та узгодимо кошторисні питання. Запевняю вас, що ми не приймемо жодного рішення, стосовно утилізації тваринних рештків, не вислухавши на це думку громади. Для нас важливо у цьому непростому питанні мати вашу підтримку та довіру», – звернувся до ковельчан голова ОДА Володимир Гунчик.

Читати також: За парканом заводу смерті, або У Ковелі досі ховають туші свиней. РЕПОРТАЖ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закінчилась нічим піар акція Укропу.
Відповісти
Гусь усе розрулив
Відповісти
А як же відставка... Мене, вічного революціонера, обігнав якийсь ходом із заводу... Піду но я висловлю недовіру своєму викладачу з політтехнологій!
Відповісти
У гуся он аж клавіатура розсудок втратила від шоку)))
Відповісти
Ігор Гузь - ти зазнав повного провалу. популіст ти і все
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні