Чи може армія Білорусі вступити у війну проти України

0
Чи може армія Білорусі вступити у війну проти України
Білоруські військові проходять регулярні навчання у Росії, а самопроголошений президент Александр Лукашенко будує укріплені райони одразу в декількох областях. На цьому тлі не припиняються розмови про участь Білорусі у війні з Україною.

Про це розповів політтехнолог Михайло Шейтельман, пише 24 канал.

За його словами, чутки про наступ з Білорусі ширяться вже 2 роки. Щобільше, вже неодноразово з'являлася інформація, що білоруські офіцери нібито прибули на бази й чекають наказу.

На думку Шейтельмана, ймовірність залучення регулярної білоруської армії до війни в Україні близька до нуля. Про це говорять вже 2 роки, але підтверджень немає ніяких. Неодноразово українців переконували, що білоруські офіцери вже на базах, техніка готова, а в танки нібито заливають пальне, але все це виявилося абсолютною брехнею.

"Є приказка: стару мавпу не навчиш нових фокусів. Так само й старого Лукашенка не навчиш воювати. Всі аргументи, які називали ще 2 роки тому проти думки, що Білорусь нападе на Україну – актуальні й досі", – підкреслив політтехнолог.

Щобільше, у 2022 році мовилось про напад на Північ України, яка була нічим не захищена. Зараз там глибока ешелонована оборона. Відтак виникає запитання, на що нападатиме Лукашенко: на потужно вибудувану оборону чи на українську армію, яка у боях набула величезного досвіду?

Сьогодні наша країна має серйозні потужності для того, щоб завдавати ударів по військових цілях далеко за межами України. Це можна робити, не використовуючи західну зброю, а лише свої засоби.

"Україна сьогодні найбільша воєнна держава на території Європи. То з ким Лукашенко хоче зв'язатися?", - наголосив Михайло Шейтельман.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні