Путін в Білорусі збирає велике угруповання: до чого готуватися

0
Путін в Білорусі збирає велике угруповання: до чого готуватися
Білорусь, як і Крим, - два плацдарми ведення війни проти України і створення загрози з Криму - Україні та півдню Європи, а з Білорусі - країнам Балтійського басейну, пише ТСН.

Про це розповів український дипломат та політик Роман Безсмертний.

«Це ударні авіаносці Кремля, які, з одного боку, перетворюють ці території на простір фронту, а з іншого боку, цей простір фронту відбирають у росії. З точки зору тактики бойових дій, це є найслабші два місця. Якщо вирвати ці жала, можна позбавити Кремль тактичного впливу на Чорноморський, Середземноморський, Балтійський басейни», - зазначив Роман Безсмертний

За його словами, самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко, чи принаймні люди поруч із ним, добре розуміють свою вразливість.

«Вони дають собі звіт у тому, що в лукашенка вже немає заднього ходу. Два тижні тому вони спробували через міністра закордонних справ Білорусі вести якісь консультації у Відні. Їх дипломатично відправили додому. Після ноти Києва стало зрозуміло, що ніяких розмов не буде і тут. Очевидно, що путін, який штовхає лукашенка швидше вступити в цю війну, штовхає його не тільки і не стільки на Україну», - сказав дипломат.

Створення регіональної групи військ - це не тільки загроза Україні. Її створюють для атаки на балтійські та скандинавські держави.

«У путіна, який терпить поразку, немає вибору. Він буде чіплятися за будь-яку бійню, будь-який конфлікт. Зараз, коли Україна вибудувала дуже потужну лінію захисту, путін може атакувати і Польщу, і Литву, і Латвію, і Естонію. Розтягування в часі війни буде створювати додаткові зони напруження», - сказав дипломат.

За словами експерта, поява в Білорусі великої кількості війська спрацює.

«В яку сторону це «бабахне», поки незрозуміло. Балтійським країнам і Польщі треба готуватися до найгіршого сценарію», - сказав він.

Для росії поразка у війні від України - це катастрофа. А поразка у війні від НАТО виглядатиме більш презентабельно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні