В Україні можуть почати мобілізовувати засуджених

1
В Україні можуть почати мобілізовувати засуджених
Наразі в Україні законодавчо заборонена мобілізація засуджених, але Міністерство юстиції України напрацювало зміни, завдяки яким люди з судимістю зможуть долучитись до оборони країни від російської агресії.

Про це в ефірі Українського Радіо заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передає Апостроф.

Вона зазначила, що чинна норма законодавства не дозволяє засудженим долучитися до лав ЗСУ. Причому, йдеться як про тих, хто відбуває покарання, так і тих громадян, які вже відбули покарання за скоєні злочини.

"Вони живуть серед нас, так само бояться, так само переживають і так само можуть бути корисними", - наголосила Олена Висоцька, додавши, що колишні ув'язнені все одно зняті з військового обліку та не можуть допомогти українській армії.

До того ж ТЦК та СП доводиться відмовляти людям, які висловлюють бажання долучитися до Сил оборони, якщо в них є судимість.

"Перша перепона - законодавча, тому ми напрацювали законодавчі зміни та подали їх до комітету. Вони дуже дискусійні, тому що армія має дещо відволікатись на таку категорію людей, як колишні засуджені або теперішні засуджені, якщо вони приєднаються", - пояснила заступник міністра.

За її словами, наразі тривають дискусії в профільних комітетах Ради, але у січні чи лютому вже можуть бути ухвалені нові правила мобілізації. Вона також попередила, що навряд чи питання з засудженими вирішиться одразу, щоб не зупиняти інші важливі зміни.

Утім, вона не виключає, що зміни до законопроекту можуть прийняти в обмеженому варіанті, наприклад, щодо засуджених, які вийшли з місць позбавлення волі кілька років тому чи були засуджені за окремі нетяжкі злочини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щоб ти Здох клоун зеленський з хряком-порошенком трикратний крадій наших пенсій і заощаджень ощадбанку урср!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні