До України прилетіли зимувати рідкісні птахи

1
До України прилетіли зимувати рідкісні птахи
До Національного природного парку "Тузлівські лимани" прилетіли зимувати рідкісні для України птахи - малі баклани. У 2021 році цей вид занесли до Червоної книги України.

Про це повідомляє Styler з посиланням на допис на сторінці НПП "Тузлівські лимани" у Facebook.

Малі баклани на українських узбережжях
"На Півдні України зимують рідкісні птахи - малі баклани. Одні з 3-х видів у фауні України. Цей птах вважається зникаючим, і його занесено до Червоної книги України", - пишуть природознавці.

Наразі точно невідомо, чому чисельність пернатих зменшується. Найбільш імовірною причиною вважають осушення водно-болотних угідь, загибель у знаряддях риболовного промислу, відстріл на полюванні, зростання фактору неспокою, аномально суворі зими.

"Цієї зими на "Тузлівських лиманах", а саме на лиманах Малий Сасик і Джантшейський нараховано 22 птахи. Взимку також тримаються в дельті Дунаю та на Придунайських озерах", - розповідають орнітологи.

У цей період року малі баклани живляться на відкритих від льоду ділянках лиманів, переважно дрібною рибою.





Довідка
Малі баклани - найменші серед бакланів у фауні України. Маса тіла становить до 800 грамів, довжина тіла - 45-55 сантиметрів.

Вид живе в південно-східній Європі, північно-східній Африці, малій Азії, районах Каспійського та Аральського морів.

В Україні гніздиться на Азово-Чорноморському узбережжі, переважно у дельтах Дунаю, Дністра, Дніпра та на Східному Сиваші. З кінця 1990-х років чисельність малого баклана помітно збільшилася й на інших територіях.



Малі баклани моногамні, тобто не змінюють партнерів протягом життя. До гніздування приступають у другій половині березня-першій половині квітня. Молоді баклани починають літати у віці 2-2,5 місяця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В стріляти всіх,нехай в Африці живуть,ця нечесть витлумлює всю рибу,спасу нема і не сховається вода мілка і прозора.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні