Синиці, повзики і сови: як на Волині «полювали» на птахів

0
9
Синиці, повзики і сови: як на Волині «полювали» на птахів
В Україні набуває популярності новий спосіб проведення дозвілля з користю – Birdwatching, тобто спостереження за птахами, аматорська орнітологія.

Бьордвочингом захопилася і природоохоронниця Юлія Грицюк, яка працює в Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща», - пише Громадське. Волинь.

Найсвіжіша «фотосесія птахів» відбулась 24-25 березня, на малій батьківщині, — в Голобах Ковельського району. Всю зиму селище сповнене орнітологічним різноманіттям. За два польових виходи Юлі вдалося сфотографувати 14 видів птахів.

Головною прикрасою фотоколекції є яструб малий, сфотографований в парку посеред селища. Він любить полювати на горобців, може подолати і голуба, хоч розміром майже однакові.

Серед густих кущів омели дрімали дві сови вухаті. Хоча птахи великі і здається, що їм нічого не загрожує, проте загрозливими чинниками для вухатої сови є винищення людиною гризунів, що складають основу її кормової бази.

Повзик – улюбленець Юлії. Дивує своїм умінням ходити по стовбуру в усі боки не відчуваючи гравітації.

Зустрілись Юлії два види синиць: велика та блакитна. Вони всю зиму підгодовувалися на подвір’ї де дуже їм смакує сало.

Птахи, які живуть у містах, часто розбиваються об прозорі вітрини або скляні стіни висотних будинків, тому на такі поверхні бажано наклеювати зображення хижаків, які відлякують всіх дрібних пернатих від небезпечних місць.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні