У Нацбанку відмовляються «друкувати» гривню: що сталося

0
У Нацбанку відмовляються «друкувати» гривню: що сталося
Нацбанк не має наміру наповнювати бюджет за допомогою друкування грошей. Там хоч і визнають, що Україна має певні проблеми з фінансуванням, проте запевняють: проведення емісії перебуває на останньому місці у переліку можливих заходів для подолання цього.

Про це розповів глава регулятора Андрій Пишний, пише Обозреватель.

"Фундаментом цієї програми є запевнення у наданні достатнього рівня фінансової допомоги для балансування бюджету України", – розповів він.

Так, констатував глава НБУ, підстав для "увімкнення друкарського верстата" поки що немає. Причому, наголосив він, так вважають не лише у Нацбанку, а й у Міністерстві фінансів.

"Хочу віддати належне колегам з Мінфіну, ми маємо спільне розуміння, що емісійне фінансування бюджетного дефіциту – це крайній захід. Ми засвідчуємо часткову реалізацію ризиків у частині ритмічності надходження фінансової допомоги ... <але> не вбачаємо підстав для відновлення емісійного фінансування", – резюмував Пишний.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні