Грузинському військовому, який воював на боці України, відмовили в оренді житла

1
Грузинському військовому, який воював на боці України, відмовили в оренді житла
У Києві відмовили в оренді житла грузинському військовому, який воював на боці України з першого дня повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ.

Про це повідомила його дружина Катріна Калайтанова в Instagram, пише Главред.

Чоловік добровольцем вступив до лав Грузинського легіону з 24 лютого 2022 року. Військовий втратив обидві кінцівки ніг при виконанні бойових завдань, після чого пройшов довгий шлях реабілітації та тренувань, а зараз адаптується до протезів.

Довгий час захисник України перебував у реабілітаційному центрі, проте потім сім'я вирішила зняти житло. Власник квартири сказав чоловікові: "Я не хочу, щоб в квартирі жив інвалід".

"Хочу сказати, що цей "інвалід", як він висловився, залишив свою країну, щоб допомогти і захистити таких (...) , які не пішли чомусь захищати нашу державу, а вдало сидять вдома і сплять чомусь не в окопі", - написала жінка.

Вона опублікувала скріншот листування з ріелотором, який обіцяє їй знайти інший варіант квартири в оренду.

Але, за словами жінки, наступного дня родині знову відмовили.

"Вперше за весь час мій чоловік сказав мені такі страшні слова. Щоб я не говорила орендарю, що він на візку", — повідомила вона.

На інцидент відреагували у компанії ЛУН, яка має свій сайт оголошень з продажу, купівлі та оренди житла. Співзасновник компанії Андрій Міма повідомив, що платформа перевірила квартиру, власник якої відмовив здавати її ветерану. Після цього компанія видалила оголошення про її здачу з усіх своїх платформ — Rieltor, Bird, Flatfy і ЛУН.

"Зв'язалися з дружиною військового, якій відмовили в оренді. Вибачатися. Попросили повідомляти нам про подібні випадки. Наша редакційна політика суворо засуджує будь-яку можливість дискримінації. За відмову в здачі людям з інвалідністю, особливо ветеранам, ми будемо банити такі оголошення", — заявив Міма.

Крім цього, він попросив усіх, хто зіткнувся з подібним ставленням, негайно залишати скарги на платформах. Також Міма закликав ріелторів проводити роботу з власниками і розповідати про неприпустимість такого ставлення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Орендар-це той,хто орендує. А власник-орендодавець.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні