У розвідці попереджають про масові ракетні обстріли

0
У розвідці попереджають про масові ракетні обстріли
Літаки дальньої авіації ВПС Росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня – тобто протягом 21 доби. Ймовірно Росія намагається збільшити запаси своїх ракет для масованих ударів по Україні з настанням зими.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерство оборони Великої Британії, пише Главред.

Представники британської розвідки вказують на те, що інтервали між ракетними атаками, які влаштовує Росія, не є надзвичайною ситуацією. Попередня пауза в завданні ударів спостерігалась з 9 березня по 28 квітня 2023 року, а це 51 день без атак.

У розвідці припускають, що навесні Росія вичерпала свої запаси ракет класу "повітря – земля" після зимової кампанії проти критично важливих об'єктів української інфраструктури.

Британська розвідка припускає, що Росія, ймовірно, намагається зробити запас ракет для атак проти України взимку.

"Цього разу, ймовірно, що російська дальня авіація зберігає наявні запаси ракет "повітря – земля", а також використовує цю паузу для збільшення придатних до використання запасів в очікуванні подальших потужних ударів по Україні взимку", – мовиться в огляді.

За даними британської розвідки, в останній період Росія акцентує свої повітряні атаки на об'єктах зернового господарства на Півдні України, застосовуючи "Шахеди".

Крім того, варто відзначити, що російські війська здійснили атаки на українські порти в районі річки Дунай. Схоже, що це вимагало високої точності через близькість мети до румунського кордону.

"Ймовірно, Росія використовувала "Шахеди" з цією метою через їх високу точність порівняно з іншими типами ракет повітряного базування", – вважає британська розвідка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні