Які повістки почнуть видавати з 1 серпня в Україні

1
Які повістки почнуть видавати з 1 серпня в Україні
В Україні продовжується мобілізація чоловіків віком від 18 до 60 років до 18 серпня (дія військового стану, який можуть продовжити). Відповідно у серпні призовники зможуть отримати один із трьох типів повісток.

Про це пише ТСН.

Відповідальність за ігнорування та неявку до військкомату залишається незмінною.

Усього існують чотири види повісток, проте, оскільки призов на строкову службу не відбувається під час воєнного стану відповідно до статті 18−1 Закону про військовий обов’язок і військову службу, в серпні видаватимуть такі види повісток:

Три типи повісток, які діють Україні

Повістка для уточнення даних - передбачає уточнення даних військовозобов’язаного чоловіка, місце його роботи, місця проживання тощо.

Повістка на проходження військово-лікарської комісії - вимагає від військовозобов’язаного чоловіка пройти медичний огляд. До неї додається картка дослідження та медогляду військовозобов’язаного. Після проходження медкомісії на цій картці буде вказано висновок військово-лікарської комісії про придатність, непридатність або обмежену придатність до військової служби.

Мобілізаційне розпорядження вручається військовозобов'язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби.

Згідно законодавства України вручати повістки мають право:

уповноважені представники ТЦК;

органи місцевого самоврядування;

керівники підприємств, установ, організацій, закладів освіти (незалежно від підпорядкування і форми власності).

Як та де можуть вручати повістки українцям

В законах Україні ніде не зазначено, в якому місці можуть вручати повістку, саме тому їх вручають всюди: на вулиці, на робочому місці, вдома, на блокпостах.

Для того, щоб вручити повістку, спочатку треба встановити особу, якій вона вручається.

Відповідно у воєнний час чоловікам призовного віку потрібно завжди носити з собою документи і надавати для перевірки уповноваженій особі. На підставі документу, що посвідчує особу, і виписується повістка.

В разі, якщо потенційний призовник не з'явився по повістці, в якій розписався, для звірки військово-облікових даних, то до нього застосовується адміністративна відповідальність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
краще список мажорів - синочків, миністрів, депутатів, які ніколи не були військовозобовязені
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні