Українських чоловіків хочуть змусити приходити в ТЦК без повістки

2
Українських чоловіків хочуть змусити приходити в ТЦК без повістки
Під час загальної мобілізації та воєнного стану чоловіків від 18 до 60 років можуть викликати в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки повісткою. Депутат пропонує зобов’язати усіх чоловіків з’явитися в ТЦК добровільно.

Про це пише НВ.

Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили до 15 листопада 2023 року. Всі чоловіки від 18 до 60 років вважаються військовозобов'язаними і можуть бути мобілізовані, якщо придатні за станом здоров’я до виконання обов’язків.

Мобілізація відбувається відповідно до секретних мобілізаційних планів ― ТЦК здійснюють оповіщення шляхом вручення повісток уповноваженими особами. Для перевірки придатності за станом здоров’я до служби чоловіки проходять військово-лікарські комісії, які на підставі Наказу МО № 402 визначають, які хвороби дозволяють чи не дозволяють мобілізувати військовозобов'язаних.

Депутат від Слуги народу Мазурашу Георгій пропонує змусити чоловіків добровільно приходити в ТЦК без повісток під час загальної мобілізації. Таку зміну до законодавства він пропонує законопроектом № 9566 від 7 серпня 2023 року, який 8 серпня взято на розгляд.

«Метою законопроекту є підвищення мотивації до захисту Вітчизни та оптимізація мобілізаційної діяльності для досягнення комплексного позитивного результату у справі зміцнення обороноздатності держави.

Прийняття законопроєкту дозволить підвищити мотивацію громадян до захисту Вітчизни, оптимізувати мобілізаційну діяльність з метою залучення до військових підрозділів вмотивованих патріотів, зняття непотрібної зайвої соціальної напруги, сприяння підтримці та зміцненню вітчизняної економіки та, відповідно, і обороноздатності держави", ― вказує автор законопроєкту в пояснювальній записці.

Він зазначив, що для складання законопроєкту проводилися консультації «із виборцями та представниками ТЦК».

Кого хочуть змусити приходити в ТЦК без повістки
Законопроектом № 9566 пропонується внести зміни до закону України Про військовий обов’язок і військову службу в статтю 38 про обов’язки органів виконавчої влади, інших державних органів, органів влади АР Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, закладів освіти, посадових осіб, призовників, військовозобов'язаних та резервістів щодо виконання правил військового обліку.

Законопроект пропонує доповнити пункт 11 статті, абзацом про те, щоб призовники, військовозобов'язані й резервісти протягом семи діб з’явитись за місцем перебування на військовому обліку до ТЦК для уточнення облікових даних після оголошення про загальну мобілізацію в Україні.

Також пропонують уповноважити ТЦК проводити уточнення даних через телефон та Мережу: «Повідомити запитані відповідними Центрами облікові дані через поширені публічно (розміщені на офіційних сайтах, сторінках у соціальних мережах) контактні телефони, адреси електронної пошти».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-24

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"змусити чоловіків добровільно приходити" тому дупусрату пора в психлікарню
Відповісти
На росія військомати не роблять того, що роблять наші. Мотивації нуль, бо чоловіки вже більше бояться тцк, ніж рашистів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні