Російський полонений відмовився від обміну: захотів залишитися

0
Російський полонений відмовився від обміну: захотів залишитися
"Російський добровольчий корпус" заявив про передавання військовополонених окупантів до РФ.

Про це розповів командир Російського добровольчого корпусу Денис Нікітін, передає ТСН.

"РДК тримає слово, дане російським солдатам, які склали зброю в боях біля Нової Таволжанки! Після надання належної медичної допомоги бійці були передані російській стороні на кордоні Сумської та Бєлгородської областей", — йдеться в повідомленні.

Очевидно, що серед переданих окупантів були не лише військові, взяті в полон під час операції на Бєлгородщині. Один із них – "вагнерівець" Владислав Ізмайлов, уродженець Самарської області.

Саме він виявив бажання приєднатися до лав РДК і воювати проти путінського режиму.

У РДК відповіли, що після відповідних перевірок будуть раді надати Ізмайлову можливість воювати у своїх лавах.

У грудні минулого року полонений Владислав Ізмайлов (помилково його спочатку називали В'ячеславом) розповів про страти двох бойовиків "Вагнера" своїми товаришами по службі.

"У першому штурмі до мене йшов гурт, там дві людини були, які просто злякалися. І ось цих двох потім на базі обнулили. Вони копали собі могилу, їх просто розстріляли та закопали", – розповів Ізмайлов.



Також він заявив, що в офіційних заявах занижується кількість військових втрат. "У мене у взводі було 90 людей. З цих 90 максимум залишилося 20", – розповідав тоді ще полонений.

Реакція Пригожина
Власник "Вагнера" Євген Пригожин підтвердив, що Владислав Ізмайлов, який виявив бажання воювати у складі "Російського добровольчого корпусу", дійсно був завербований до складу ПВК із самарської колонії і потрапив до полону у листопаді минулого року.

Аудіовідповідь Пригожина публікує його пресслужба.

"Владислав Ізмайлов – зрадник, і я впевнений, що він понесе гідне покарання, як належить зрадникам, згідно з усіма традиціями ПВК "Вагнер". Сподіваюся, ми знайдемо та вб'ємо його у чесному бою", – заявив очільник бойовиків "Вагнера".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні