Росіяни розстріляли 45 українських військовополонених

0
Росіяни розстріляли 45 українських військовополонених
З початку повномасштабного вторгнення українські правоохоронці зафіксували та розслідують 45 випадків убивств військовополонених.

Про це повідомила речниця Офісу генерального прокурора Надія Максимець у коментарі для "Української правди".

З початку листопада минулого року особливо зросла кількість таких подій.

У межах 19 кримінальних проваджень українські правоохоронці встановили 45 фактів убивств військовополонених. Однак ця цифра не є остаточною. Слідство не лише встановлює безпосередніх виконавців цих злочинів, а й осіб, які наказували чи не реагували на такі дії своїх підлеглих.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та тяжким міжнародним злочином.

Запорізька обласна прокуратура порушила кримінальне провадження та повідомила про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, а також умисному вбивстві військовослужбовцю армії рф, який розстріляв українського військовополоненого.

За даними Служби безпеки України, це скоїв Дмитро Курашов, стрілець штурмового загону "Шторм-V" 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ.

Курашов розстріляв бійця ЗСУ, якого росіяни взяли в полон під час "м’ясного" штурму. Він здійснив щонайменше три прицільні постріли в полоненого українця. Пізніше Курашова та його співслужбовців захопили у полон бійці ЗСУ. Надалі, СБУ зібрала інші беззаперечні докази вини росіянина у вбивстві полоненого бійця ЗСУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні