--> В Україні можуть повернути карантинні обмеження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні можуть повернути карантинні обмеження

0
В Україні можуть повернути карантинні обмеження
МОЗ може повернути в Україні обов'язкові карантинні обмеження через зростання захворюваності на COVID-19.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

У зв'язку з війною головний пріоритет - оборонний сектор і допомога ЗСУ. За словами глави МОЗ, карантин можуть ввести, якщо хворі займуть багато ліжок, і це завадить надавати достатню медичну допомогу пораненим військовослужбовцям.

Міністр додав, що все залежатиме від ситуації з поширенням хвороби в країні.

"Все залежатиме від того, як зможемо балансувати. Якщо ми будемо бачити, що інфекційні захворювання переважають, займається ліжковий фонд в лікарнях і буде загроза, що ми не впораємося з пораненими, - який буде вихід у міністра охорони здоров'я? Звичайно, просити вводити більш жорсткі умови для того, щоб якісно і ефективно надавати медичну допомогу пораненим", — пояснив Ляшко.

Він згадав і COVID-штам "Омікрон", який зараз поширюється по Європі і призводить до меншої кількості ускладнень госпіталізацій, ніж його попередники.

"На це може вплинути кілька факторів – або сам штам не такий агресивний, або все ж кількість імунізованих людей значно більша – перехворіли і провакциновані. Ми бачимо в Європі, що там цифри випадків зростають, але кризи в лікарнях поки немає", – підсумував Ляшко.
За даними МОЗ, вже є летальні випадки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні