З 1 жовтня для українців змінилися тарифи на електроенергію: скільки платитимемо

2
12
З 1 жовтня для українців змінилися тарифи на електроенергію: скільки платитимемо
З 1 жовтня для українців діятиме диференційований тариф на електроенергію. Про це йдеться в урядовій постанові, пише ТСН.

Відсьогодні у випадку споживання до 250 кіловат-годин на місяць 1 кВт коштуватиме 1,44 гривні. За інформацією Міненерго, саме такий об'єм електроенергії споживають близько 80% українських домогосподарств.

Вартість залишиться на рівні 1,68 гривні за 1 кіловат-годину у випадку, якщо обсяг споживання понад 250 кіловат-годин на місяць. У цьому разі тариф 1,68 гривні діятиме для всього споживання електроенергії, а не тільки для обсягу, який перевищує 250 кіловат-годин на місяць.

Такий же тариф залишиться для гуртожитків та інших колективних побутових споживачів.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, середньостатистична сім'я в Україні споживає 168 кіловат-годин на місяць. Тож більшість українців відчують здешевлення тарифу.

Фіксовані ціни на електричну енергію для побутових споживачів діятимуть до 30 квітня 2022 року включно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли люди включать газовий котел,то ніхто в 250 не влізе,бо циркуляцій ний насос споживає мінімум 130-150 кі л о ват на місяць,то буде вже не 80%,а 40%.
Відповісти
Ага "здешевлення" відчують. Після того як підняли тариф на 100%, ненажери!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні