--> В Україні затримали небезпечного проросійського пропагандиста | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні затримали небезпечного проросійського пропагандиста

0
-6
В Україні затримали небезпечного проросійського пропагандиста
У місті Бориспіль спіймали проросійського пропагандиста. Він є учасником групи інтернет-агітаторів, які поширювали російську пропаганду в Україні. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Чоловік займався злочинною діяльністю влітку 2020 року. Проте тоді йому вдалося втекти та переховувався від слідства.

Далі чоловік продовжував ести підривну інформаційну діяльність, використовуючи для цього YouTube та телеграм-канали.

Злочинець закликав порушувати державні кордони та створювати на території окремих областей України псевдодержавних утворень. Також він був учасником маніпулятивних сюжетів на російських пропагандистських телеканалах. Їх знімали на замовлення окремих політсил та громадських організацій РФ відверто антиукраїнського спрямування.

Інших членів групи інтернет-агентів СБУ викрило ще минулого року. Організатору, луганчанину, адміністратору ютуб-каналу та редактору проросійського інтернет-ресурсу повідомлено про підозру.

Зазначимо, що пропагандисти, до групи яких входив затриманий, готувала та поширювала в інтернеті матеріали, які сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі.

Під час обшуків було вилучено сценарії антидержавних інформаційних кампаній та звіти про їх проведення; гроші, надані спонсорами з РФ;
носії інформації з підтвердженням протиправної діяльності та заборонену літературу; пам’ятні відзнаки Московського вищого військового командного училища.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні