На Луцькому меморіалі вшанували пам'ять загиблих солдатів. ФОТО

3
2
На Луцькому меморіалі вшанували пам'ять загиблих солдатів. ФОТО
У Луцьку, як і щороку, 8 та 9 травня вшановують пам’ять українських солдатів, які віддали свої життя у Другій Світовій війні за перемогу над нацизмом.

Про це повідомляє Конкурент.

Лучани відзначили день пам’яті і примирення на луцькому Меморіалі Вічної Слави. Біля пам’ятника невідомому солдату зібралося чимало небайдужих лучан, депутатів, військових. Погода сьогодні дощова, але навіть це не завадило провести урочистість.

На початку заходу, як зазвичай, була молитва за душі полеглих і хвилина мовчання, аби вшанувати пам’ять за такий відважний подвиг, який забрав життя солдат.

Ведучі заходу згадали і нинішню ситуацію на сході України, віддавши шану військовим, які зараз захищають нашу землю від російських нападників.



До заходу приєднався і депутат міської ради Тарас Шкітер, який є очільником Громадянського руху «СВІДОМІ». Він наголосив, що зараз пам’ятати і вшановувати полеглих солдат, як ніколи важливо.

"Цим покладанням квітів ми вшановуємо пам'ять усіх загиблих на полі бою воїнів, усіх тих, хто зазнав репресій та поневірянь від нацистського режиму. Це наша історія. Пам'ять про наших героїв – це найменше, що ми можемо зробити", – говорить Шкітер.

Захід завершився покладанням квітів до пам'ятника невідомому солдату. У неділю, 9 травня, квіти нестимуть до стели в центрі Меморіального комплексу.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Штучно нав'язане Порошенком свято! Воно і видно, що лише заступники від влади і бюдженики. А от побачите і порівняєте скільки завтра 9 травня людей буде!
Відповісти
А ну кремлеботка - брись у свій кацапстан лизати задницю ботоксному...
Відповісти
Да різні «Лучанини» заради забаганок Заходу готові історію переписати і країну свою зрадити!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні