--> В Україні планують дозволити подвійне громадянство з країнами Євросоюзу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні планують дозволити подвійне громадянство з країнами Євросоюзу

0
2
В Україні планують дозволити подвійне громадянство з країнами Євросоюзу
Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив про плани дозволити в Україні подвійне громадянство з країнами Євросоюзу. Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю, 5 березня.

"Що ви побачили в рішенні РНБО? Ви побачили контури позиції держави, яка повинна бути відображена в майбутньому в законодавстві щодо участі осіб з подвійним або множинним громадянством у державному житті України. Політика, яку ми будемо реалізовувати, складається з двох елементів. Ми плануємо дозволити подвійне громадянство з країнами ЄС, країнами світу, які є для нас дружніми, які не становлять для нас ніякої загрози, і список цих країн буде калібрувати, він залежатиме від деяких критеріїв", - сказав Кулеба.

Міністр додав, що таким буде можливість тримати ареал української присутності в світі, як одного цілого, і громадянин України, який виїхав на постійне місце проживання, наприклад, у країну ЄС в перспективі зможе стати і громадянином цієї країни ЄС, і залишитися при цьому частиною українського простору, зберегти український паспорт.

"Нам треба тримати разом мільйони українців, розкиданих по всьому світу, ми не повинні заважати їх інтеграції в суспільство, в якому вони вирішили продовжити своє життя, але ми повинні, як держава, докласти всіх зусиль, щоб вони залишалися українцями, щоб вони зберігали зв'язок зі своєю батьківщиною, щоб вони були адвокатами України вже в новому для себе суспільстві", - зазначив Кулеба.

У той же час, буде встановлено низку обмежень на подвійне громадянство для депутатів парламенту, міністрів. Також не буде дозволено подвійне громадянство з РФ.

"Я є послідовним прихильником цієї ідеї, ми працюємо з депутатами над відповідними законодавчими змінами. Є один виняток - це держава-агресор, з нею не може йти мови про будь-яке подвійне громадянство", - підкреслив Кулеба.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні