--> Робота-пилососа можуть використовувати для підслуховування розмов | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Робота-пилососа можуть використовувати для підслуховування розмов

2
4
Робота-пилососа можуть використовувати для підслуховування розмов
Команда дослідників з'ясувала, що звичні роботи-пилососи можна зламати і використовувати для передачі звуку, пише internetua.

Дослідницька група на чолі з Нірупамою Роєм (Nirupam Roy), доцентом кафедри комп'ютерних наук Університету Меріленда в співробітництві з доцентом Університету Сінгапуру Джун Ханом (Jun Han), використовувала інформацію з лазерної навігаційної системи, яка була оброблена з використанням технології глибокого навчання для відтворення розмов у кімнаті, де працював пристрій.

Дослідники стверджують, що будь-який робот-пилосос, який використовує датчики визначення відстані, можна використовувати для передачі звуку, навіть якщо в них немає мікрофона. Результати дослідження була представлені на конференції Асоціації обчислювальної техніки по вбудованим мережевим сенсорним системам (SenSys 2020) в минулому місяці.

Навігаційні системи в роботах-пилососах випускають лазерний промінь, відбиті сигнали якого використовуються для створення карти приміщення, дозволяючи роботу переміщатися по кімнаті без зіткнень. Вважається, що ці карти, які в більшості випадків зберігаються в хмарі, являють собою потенційну загрозу безпеці та конфіденційності і можуть дати зловмисникам несанкціонований доступ до особистих даних користувачів.

Звукові хвилі змушують об'єкти вібрувати, і ці коливання викликають невеликі зміни в лазерному промені, що відбиввається від об'єкта.

Отриманий сигнал надає тільки частину інформації, необхідної для відновлення звукових хвиль. Дослідники використовували отримані при злому пилососа дані, які були оброблені за допомогою системи глибокого навчання, призначеної для визначення людських голосів. Їх комп'ютерна система, яку вони називають LidarPhone, ідентифікувала розмови з точністю 90%.

Зламавши пилосос, хакери можуть отримати точні відомості про розміри приміщення, а також запис розмов у будинках користувачів або на підприємствах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отже користуйтеся простими пилосмоками і ніхто вашу приватність не потривожить.
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/novini/rik-ogolosheno-v-ukra%D1%97ni-rokom-matematichno%D1%97-osviti.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/dorodovi-i-pislyarodovi-viplati-v-ukra%D1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/virobnichij-kalendar-na-gruden-2018-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/vixidni-dni-u-veresni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/misyachnij-kalendar-strizhok-na-serpen-2018-roku.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні