--> Додаток «Дія» тестує свідоцтва про народження, штрафи і виконавчі провадження в смартфоні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Додаток «Дія» тестує свідоцтва про народження, штрафи і виконавчі провадження в смартфоні

0
10
Додаток «Дія» тестує свідоцтва про народження, штрафи і виконавчі провадження в смартфоні
Міністерство цифровий трансформації запустило в бета-тестування свідоцтво про народження дитини, перегляд і оплату штрафів ПДР і боргів за виконавчим документом в додатку «Дія». Про це повідомляє АІН з посиланням на Telegram-канал «Дія».

Свідоцтво про народження

Повідомляється, що свідоцтво про народження буде доступно в додатку «Дія» у обох батьків дитини до 16 років. Примітно, що підтягуються тільки документи, видані в період з 2004 по 2019 рік. Також в свідоцтві генеруються QR-код для верифікації документа і Bar-код - для перевірки достовірності і шеринга.

Штрафи ПДР

У додатку з'явилася можливість переглянути і сплатити штрафи ПДР. Крім цього «Дія» буде оповіщати користувачів у міру надходження нових штрафів. Йдеться про реєстрацію порушень за допомогою фото та відео фіксації.

Сплатити штраф можна в самому додатку, вибравши один із способів: GPay, ApplePay або ввести дані платіжної карти. В «Дія» зберігається квитанція про оплату. Її можна завантажити або відправити на e-mail.

Борги
Додаток підтягує подробиці про заборгованості з Автоматизованої системи виконавчих проваджень (АСИП) Міністерства юстиції України. В «Дія» відображаються такі статуси боргів: «Відкрито», «Примусове виконання», «Зупинено», «Зачинено».



Сплатити заборгованість можна такими ж способами, як і штрафи ПДР - за допомогою GPay, ApplePay або ввести дані платіжної карти.

Випробувати, як працюють нові функції можуть тільки зареєстровані тестувальники «Дія».

Як стати тестувальником

Перейдіть по посиланню і заповніть всі поля. Потрібно вказати ПІБ, електродний адреса, операційну систему телефону і наявність певних документів.
Після цього Мінціфри надішле посилання на доступ до бета-версії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні