--> Завдяки додатку «‎Дія» вдалося виявити жінку, яка незаконно оформляла кредити на інших людей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Завдяки додатку «‎Дія» вдалося виявити жінку, яка незаконно оформляла кредити на інших людей

0
-12
Завдяки додатку «‎Дія» вдалося виявити жінку, яка незаконно оформляла кредити на інших людей
У Кривому Розі затримали жінку, яка незаконно оформляла онлайн-кредити на інших людей. Розкрити шахрайську схему вдалося завдяки застосунку "Дія".

Про це на брифінгу 10 серпня заявили представники Міністерства цифрової трансформації, кіберполіції та Національного банку, повідомляється на сайті Національної поліції України.

Сума збитків склала 300 тисяч гривень.

Відзначається, що 33-річна жінка виманювала у громадян паролі та логіни до електронної пошти, акаунтів соцмереж, паспортні дані та номери мобільного. За допомогою отриманої інформації вона зламувала акаунти, де зберігалися особисті дані й документи. Потім підробляла документи та отримувала доступ до онлайн-банкінгу громадян та викрадала їхні кошти. Крім того, жінка оформляла кредити на постраждалих.

Всього від її дій постраждали 40 осіб, а збитки перевищили 300 тисяч гривень.

Слідчі зафіксували, що за допомогою отриманих даних зловмисниця отримала доступ до онлайн-банкінгу і увійшла в мобільний застосунок "Дія".

Вдома у підозрюваної провели обшуки, під час яких вилучили мобільні телефони, комп'ютерну техніку, копії підроблених документів і сім-картку. Жінку затримали і оголосили їй підозру за частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу. Зловмисниці загрожує до 8 років в'язниці.

На брифінгу наголосили, що розслідування схеми підтвердило захищеність застосунку і неможливість отримання онлайн-кредиту за допомогою цифрових документів у "Дії".

Усього кіберполіція проаналізувала 1500 звернень про шахрайство з кредитами, і в жодному з них вказаний застосунок не фігурував.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні