У храмі на Волині знищили іконостас: хто та чому. ФОТО

1
-1
У храмі на Волині знищили іконостас: хто та чому. ФОТО
Фото Успенської церкви села Низкиничі, які віднайшли у Державному архіві Волинської області, датують 1936 роком. На них зображені бароковий іконостас, барельєфи із родовими гербами Адама Кисіля та дерев’яний амвон.

Світлини опублікував Юрій Велінець, - повідомляє БУГ.

Автор зазначає, що такі пам’ятки архітектури, як бароковий іконостас, барельєфи із родовими гербами Адама Кисіля, дерев’яний амвон знищили в 1987-1994 роках, коли Низкиницька парафія була приходом сучасного намісника Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя).

“Причинами такого злодіяння стало невідповідність вигляду інтер’єру церкви, зокрема іконостасу канонам російської церкви”, – йдеться у дописі.

Царські ворота іконостасу зберігаються в Нововолинському міському історичному музеї і потребують реставрації. Місце знаходження решти елементів іконостасу не відоме.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вкотре доводить: де росія - там руїна
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні