Скоро майже у всіх буде імунітет: відомий лікар дав поради, як здолати коронавірус

0
8
Скоро майже у всіх буде імунітет: відомий лікар дав поради, як здолати коронавірус
Павло Сільковський — один з найвідоміших дитячих лікарів у Рівному, він працював у закордонних клініках та є активним дописувачем соцмереж.

Його допис про коронавірус викликав жваве обговорення серед рівнян.
Лікар сподівається, що скоро у всіх буде імунітет до хвороби, пише Рівне Вечірнє.

"Зараз маємо ситуацію, що у нашій місцевості коронавірус розгулявся на повну. Людей хворіє дуже багато. До мене дзвонять за порадами кожного дня і багато разів на день. Виглядає так, що тепер у нас працює шведський сценарій подолання недуги. Люди хворіють і виробляють колективний імунітет. Ймовірно", висловив думку лікар.

"Тому, якщо у вас кілька днів температура, з’явився кашель, немає смаку, нюху, відчуття безсилля, якщо є діарея, то не обманюйте себе, що вас протягнув кондиціонер, чи продуло на городі, чи надихалися труйкою, чи щось подібне. Навіть і без тесту можна майже точно сказати, що це", – зауважує він і закликає не панікувати:

"Майже всі, хто захворіли, благополучно одужують. Якщо самі собі не починають шкодити. Тому, якщо це сталося або станеться (що дуже ймовірно), дотримуйтеся таких простих рекомендацій:

Залишайтеся дома стільки, скільки можете.

По можливості, не їздіть по місту і не ходіть на роботу. Цим ви зможете не сіяти хворобу на інших і вберегти себе від ускладнень. Не панікуйте, що ваш лікар не їде до вас особисто і не слухає вас, а консультує по телефону. В більшості випадків, за типового перебігу, по телефону можна лікувати так само ефективно. Якщо є будь-які запитання, дзвоніть до свого лікаря і консультуйтеся.

Багато пийте. За день потрібно випивати приблизно 3 л рідини.

Не важливо, що, важливо – І поки є температура, доти пийте. Не заставляйте себе їсти, якщо не хочеться. Можна не їсти, не страшно. А пити потрібно через не хочу.

Не пийте жарознижувальні просто так, щоб стало легше.

Пийте тільки тоді, коли температура піднімається вище 38.5. Найкраще вживайте парацетамол. І ні в якому разі не пийте стільки, щоб збити температуру до 36.6 і на довше. Зробите гірше.

Якщо є хвороба – мусить бути температура.

Нічого страшного. Просто вона повинна бути в межах 37.5 - 38.5. І коли п‘єте парацетамол, наша задача увійти у цей безпечний температурний коридор, і в ньому триматися, а не збити її до норми.

Більше нічого не потрібно пити. Противірусні не потрібні.

Від кашлю – не потрібно. Нічого більше не потрібно. Антибіотики інколи треба, але не завжди. З приводу антибіотиків варто радитися з лікарями.

Якщо хочеться кашляти, по можливості виходьте на вулицю

На свіже повітря, подалі від людей і викашлюйте все в повітря. Не потрібно пити ліків від кашлю! Там зовсім інший механізм. Потрібно просто викашлювати все і побільше дихати свіжим повітрям.

Коронавірус – це марафон, а не спринтерський забіг.

Зазвичай, температура тримається десь 2 тижні, а потім іде на спад. Якщо багато п‘єте різних ліків, то ще довше може триматися. Не панікуйте. Наберіться терпіння і чекайте. Прислухайтеся до свого дихання. Якщо дихати легко і немає задишки, значить все не так погано. Якщо болить спина, під лопаткою, в ділянці нирок, ще десь, не страшно. Переболить і все буде добре. Головне - щоб дихати було нормально. Якщо ж з‘являється задишка, тоді необхідно кликати на допомогу, самі не справитеся, скоріше за все.

Не панікуйте!

Скоро майже у всіх буде імунітет. Принаймні, я так сподіваюся. Організм часто сам знає, що йому робити і нам потрібно йому не завадити. Але не робіть все, що побачили на ютубі, чи що знайома сказала, що з нею подруга з Білорусі поділилася, якій друзі з Німеччини радили. Не дихайте спиртом, не вкутуйтеся гарячими рушниками і не змішуйте вкупу все, що десь тільки почули. Ще раз перечитайте спочатку і робіть прості речі, які допоможуть пройти хворобу без ускладнень. І нехай всім допоможе Бог!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні