В Україні призупинили виробництво ліків від COVID-19, які забракувала ВООЗ

0
-16
В Україні призупинили виробництво ліків від COVID-19, які забракувала ВООЗ
Українська фармацевтична компанія "Дарниця" призупинила проект з виробництва антималя рійного препарату гідроксихлорохін для лікування COVID-19.

Про це пише Українська Правда.Життя.

Це сталося після того, як Всесвітня організація охорони здоровя достроково припинила дослідження препарату через небезпеку для пацієнтів і високі ризики смерті та ускладнення на серці, повідомили на сайті компанії.

"Вчені Дарниці уважно стежать за авторитетними медичними дослідженнями та беруть до уваги світову наукову думку, оскільки безпека пацієнтів та наукова доцільність є безумовним пріоритетом для компанії.

Відтак компанія призупинила проект з виробництва препарату гідроксихлорохін для лікування COVID-19", - заявили у компанії.

У фармкомпанії розповіли, що розпочали проект з підготовки до виробництва препаратів з гідроксихлорохіном у березні 2020 року, коли з’явилися китайські протоколи лікування та публікації в авторитетних джерелах про ефективність препарату від COVID-19.

Цей препарат також з’явився в українському єдиному протоколі лікування COVID-19 у квітні 2020-го.

Ще 7 квітня ВООЗ попереджала МОЗ про ризики включення цього препарату в протоколи лікування. Це проігнорували.

27 травня під час брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що ще не знає, чи лікуватимуть COVID-19 цим антималярійним препаратом в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні