У волинському селищі заборонили по суботах торгівлю на ринку

0
4
У волинському селищі заборонили по суботах торгівлю на ринку
КП «Любешівський селищний ринок» по суботах тимчасово не працюватиме.

Про це повідомили на сайті Любешівської селищної ради.

У повідомленні зазначено, що ринок розпочав роботу декілька днів тому. Підставою для відкриття слугували ухвалені зміни до постанови КМУ №211.

Однак робота будь-яких ринків під час пандемії регламентується чіткими санітарними нормами та санітарно-епідемічними заходами безпеки. Виконання цих правил контролюється Держпродспоживслужбою та Національною поліцією.

За час роботи Любешівського ринку фахівці зазначених служб виявили недоліки і рекомендували директору їх усунути та посилити заходи безпеки.

Однак, як показали подальші перевірки, забезпечити ці вимоги в повній мірі виявилось неможливим. Серед порушень мали місце: відсутність у продавців засобів індивідуального захисту, більша частина покупців були без захисних масок, в окремих продавців були відсутні антисептики та дезінфекційні засоби для прибирання, не витримана дистанція для покупців та інше.

Тому районне управління Держпродспоживслужби запропонувало селищній раді не відновлювати роботу Любешівського ринку через неможливість забезпечити дотримання вимог, передбачених постановами КМУ №14 від 27.04.2020 р., № 17 від 09.05.2020 р.

Зважаючи на загрозу закриття ринку, Любешівський селищний голова Олег Кух зустрівся з контролюючими органами району аби прийняти найбільш оптимальне рішення щодо подальшої роботи селищного ринку, а відтак і для місцевих підприємців, які проводять там торгівельну діяльність.

З тим, що умови відкриття ринків, особливо продовольчої групи товарів, які запровадив Кабмін, є досить жорсткими, і не кожен ринок спроможний їх виконати в повній мірі, погоджуються як селищна рада, так і контролюючі органи, однак, незважаючи ні на що, протиепідемічні вимоги мають бути дотримані, а люди по максимуму убезпечені.

За словами начальника Любешівського районного управління Держпродспоживслужби Анатолія Парчука, кожна перевірка має і буде відбуватися, як того вимагає чинне законодавство, за допомогою відеофіксації – нагрудних відеорєєстраторів. А отже, такі методи впливу, як попередження, прохання, застереження – автоматично відпадають.

За результатами зустрічі керівництва селищної ради та контролюючих органів, дійшли висновку, що роботу ринку можна продовжити, не порушуючи норми вимог профілактичних заходів протидії COVID-19 , лише у випадку заборони торгівлі харчовими продуктами.

Разом з тим, з метою недопущення поширення епідемії коронавірусу в районі, було прийнято рішення виконавчого комітету селищної ради від 26 травня 2020 року №1, яким торгівля на Любешівському ринку по суботах заборонена. Це дасть можливість обмежити пересування та перебування на ринку людей з інших районів чи навіть областей, де спостерігається набагато більший показник інфікування, ніж у нас.

Любешівська селищна рада звертається до місцевих підприємців та жителів громади поставитися з розумінням до таких дій та в подальшому дотримуватися усіх правил і профілактичних заходів з протидії поширення коронавірусної хвороби.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні