На Єршова у Луцьку більше не буде ярмарку: чому

2
5
На Єршова у Луцьку більше не буде ярмарку: чому
На вулиці Єршова (біля ТЦ «Глобус») у Луцьку заборонили торгувати сільськогосподарською продукцією.

Про це стало відомо у понеділок, 4 травня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Нагадаємо, згідно з рішенням Кабінету міністрів, ринки мають право працювати із 1 травня 2020 року, однак у Луцькій міській раді вирішили не відкривати ринки, натомість організувати стихійні ярмарки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Затвердили перелік місць, де в Луцьку будуть ярмарки. СПИСОК

Зазначимо, що в Луцькраді запевнили, що на територіях, де продаватимуть сільськогосподарську продукцію, чергуватиме інспектор муніципальної варти, який здійснюватиме температурний скринінг, а керівники торговельний місць мають забезпечити за допомогою розмітки відстань між відвідувачами не менше 1,5 метра, відстань між місцями торгівлі не менше 3 метри, а також здійснювати регулярне додаткове прибирання та дезінфекцію. Якість і безпека продуктів має бути підтверджене документально.

Так, з метою забезпечення санітарного та епідемічного добробуту населення міста та враховуючи ситуацію, яка склалась 02.05.2020 на ярмарку сільськогосподарської продукції, на вул. Єршова (поблизу ТЦ «Глобус») під час карантину, члени виконавчого комітету Луцької міської ради внесли зміни до рішення виконавчого комітету від 30.04.2020 № 225-1 «Про проведення ярмарків сільськогосподарської продукції на території міста Луцька». Адже саме там у суботу виникли проблеми з організацією торгівлі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Показали, як у Луцьку контролюють роботу ярмарків. ФОТО

Секретар міської ради Григорій Пустовіт наголосив, що там де Асоціація фермерів взяла під контроль організацію торгівлі — там не виникало ніяких проблем.

«На вулиці Єршова ситуація вийшла з-під контролю. Там люди продавали банани, заморожену рибу, і аж ніяк не сільськогосподарську продукцію власного виробництва. Крім того, люди не дотримувалися вимог карантину, ярмарок перетворився на ринок без правил. Так бути не має», – сказав Пустовіт.

Так, з переліку місць для продажу сільськогосподарської продукції виключили локацію на вулиці Єршова (біля ТЦ «Глобус») у Луцьку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то для чого тоді потрібні муніципали?чиму не вигнали з ярмарку перекупників? до чого тут виробникі сільгосппродукціі.
Відповісти
просто ярмарок мішає супермаркету поряд а не простим людям ...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні