Луцькрада не дозволила працювати ринкам в умовах карантину

0
-2
Луцькрада не дозволила працювати ринкам в умовах карантину
Ринки міста Луцька поки відкривати не будуть.

Про це це йдеться на сайті Луцької міськради.

Нагадаємо, учора, 29 квітня Кабінет Міністрів України дозволив роботу продовольчих ринків під час карантину за умови дотримання вимог безпеки для нерозповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19.

Основною умовою відкриття таких ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Сьогодні депутати Луцької міськради збирались на позачергову сесію в онлайн режимі, і вирішили, що ринки у місті до закінчення карантину не відкриватимуть.

За словами депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука, постанова Кабінету Міністрів не означає автоматичне відкриття ринків у всіх містах країни, адже відкриття ринків відбувається лише за рішенням органів місцевого самоврядування.

Тожпід час дистанційного пленарного засідання позачергової 76-ої сесії міської ради депутати внесли зміни до рішення міської ради від 16.03.2020 №72/4 “Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у м. Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, з метою запобігати розповсюдженню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19”.

Зокрема, йдеться про роботу лише сільськогосподарських ярмарків, місця яких визначать відповідними документами міської ради та виконавчого комітету Луцької міської ради.

На таких ярмарках просто неба зможуть здійснювати продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, що виробляють саме таку продукцію, але виключно з вимогами щодо безпеки, що будуть зазначені в рішенні.

“Таким рішенням ми хочемо підтримати фермерів, а лучан забезпечити можливістю купувати продукцію вітчизняного виробництва за цінами, що зазвичай нижче, ніж в супермаркетах та підтримати малий бізнес міста", - зазначив Поліщук.

У Луцьку пропонують такі локації для продажу сільськогосподарської продукції:

- поруч з ТЦ "Глобус" по вул. Єршова;

- поруч з РАЦСом по пр. Соборності;

- стоянка по вул. Глушець через дорогу від гімназії № 4;

- у Привокзальному м-ні на стоянці поруч з залізничним вокзалом;

- бульв. Дружби Народів (поблизу буд. №1);

- вул. Рівненській (поблизу АЗС «Shell»);

- вул. Володимирській (район МКБ).

Депутат міської ради Сергій Савчук запропонував розглянути можливість відкриття ще однієї локації на вул. Львівська (поруч автостанції №2).

Перелік локацій для продажу сільськогосподарської продукції затвердять сьогодні члени виконавчого комітету.

На територіях, де продаватимуть сільськогосподарську продукцію, чергуватиме інспектор муніципальної варти, який здійснюватиме температурний скринінг, а керівники торговельний місць мають забезпечити за допомогою розмітки відстань між відвідувачами не менше 1,5 метра, відстань між місцями торгівлі не менше 3 метри, а також здійснювати регулярне додаткове прибирання та дезінфекцію. Якість і безпека продуктів має бути підтверджене документально.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку відкриють декілька об'єктів. СПИСОК

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні