На Волині спіймали браконьєрів, які виловлювали рибу десятьма сітками. ФОТО

1
2
На Волині спіймали браконьєрів, які виловлювали рибу десятьма сітками. ФОТО
На Волині зловили трьох браконьєрів, які виловлювали рибу сітками.

Про це інформує Волинський рибоохоронний патруль.

У понеділок, 11 травня, рибпатрульні спільно з працівниками НПП «Цуманська пуща» викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався но водному об’єкті, поблизу села Микове Ківерцівського району Волинської області, на території Національного природного парку «Цуманська пуща».

Близько 6 години викрито трьох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями лову. За допомогою десяти сіток вони встигли виловити рибу: карась сріблястий – 106 екз., лин – 27 екз., окунь – 22 екз., щука – 2 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 13 156 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя вилучено. Оскільки дане правопорушення здійснене у нерестовий період на території природно-заповідного фонду, на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області для встановлення наявності кримінального злочину. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

«Залежно від ступеня завданих збитків за грубе порушення правил рибальства передбачена не тільки адміністративна, але і кримінальна відповідальність. Відповідно до ст. 249 ККУ за незаконне зайняття рибним промислом передбачено штраф у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого», - прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян бути відповідальними та суворо дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти про це на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр щуки становить 602 грн, лина – 210 грн, карася сріблястого - 30 грн та окуня – 141 грн.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ублюдки..То не люди
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні